Τουρκία για τριμερή: «Ακόμα μια εχθρική κίνηση της Ελλάδας»

Τουρκία για τριμερή: «Ακόμα μια εχθρική κίνηση της Ελλάδας»

Σε μια ακόμη προκλητική ανακοίνωση προχώρησε το βράδυ της Τρίτης (19/10) η Τουρκία αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η τριμερής στην Αθήνα ήταν «ακόμα μία εχθρική κίνηση της Ελλάδας».

Το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση εκτοξεύοντας πυρά εναντίον της Ελλάδας αντιδρώντας έτσι στην τριμερή Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα 19/10 στην Αθήνα.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως: «Η δήλωση, που δημοσιεύθηκε μετά την τριμερή σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2021 με τη συμμετοχή των ηγετών της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης, είναι μια νέα εκδήλωση των εχθρικών πολιτικών του ελληνικού δίδυμου απέναντι στην Τουρκία και την ΤΔΒΚ. Η συμπερίληψη της Αιγύπτου σε αυτή τη δήλωση είναι ένδειξη ότι η αιγυπτιακή διοίκηση δεν έχει καταλάβει ακόμη την πραγματική διεύθυνση όπου μπορεί να συνεργαστεί στην Ανατολική Μεσόγειο».

Στη συνέχεια, η Άγκυρα τονίζει ότι: «Έχουμε δείξει σε φίλους και εχθρούς ότι καμία πρωτοβουλία στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ δεν μπορεί να είναι επιτυχής. Η Τουρκία υποστηρίζει ενεργειακά έργα που θα αυξήσουν τη συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής. Ωστόσο, αυτά τα έργα δεν πρέπει να αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων και πρέπει να είναι χωρίς αποκλεισμούς».

Και συνεχίζει λέγοντας: «Σε αντίθεση με τις δηλώσεις (που αναφέρθηκαν στην Κοινή Διακήρυξη), η κύρια πηγή έντασης στην περιοχή είναι οι μαξιμαλιστικές και παράνομες αξιώσεις (Ελλάδας και Κύπρου) που παραβλέπουν (το ψευδοκράτος). Η απαραίτητη απάντηση δόθηκε στις προσπάθειες αυτών των δύο να παραβιάσουν την υφαλοκρηπίδα μας, προκειμένου να προκαλέσουν ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε αποφασιστικά τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Ακόμα, αναφέρεται και στη Λιβύη, όπου υπογραμμίζει: «Επιπλέον, είναι ασέβεια προς τα συμφέροντα και την κυριαρχία της Λιβύης ότι αυτές οι χώρες, που υποστήριξαν ορισμένες παράνομες οργανώσεις και οδήγησαν σε αποσταθεροποίηση της χώρας, να στοχεύουν τώρα το Μνημόνιο Κατανόησης που έχουμε υπογράψει με τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης».

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τριμερής Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου: Live οι δηλώσεις των ηγετών

Συνάντηση με Αλ-Σίσι και Τριμερής στο αυριανό πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Λευκωσία: Τριμερής συνάντηση υπ. Άμυνας Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου σήμερα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ