Τούρκος απόστρατος: Τελεσίγραφο 48 ωρών στην Ελλάδα

Τούρκος απόστρατος: Τελεσίγραφο 48 ωρών στην Ελλάδα

Ο απόστρατος Τούρκος ναύαρχος, Ντενίζ Κουτλούκ, ζήτησε να δοθεί τελεσίγραφο 48 ωρών στην Ελλάδα για να αφοπλίσει τα νησιά.

«Η Τουρκία πρέπει να δηλώσει πως “δεν αναγνωρίζουμε κυριαρχία σε αυτά τα 16 νησιά”. Η Τουρκία πρέπει να πει πως “Ελλάδα εντός 48 ωρών και υπό παρατήρηση από διεθνείς παρατηρητές θα διασφαλίσεις τον αφοπλισμό αυτών των νησιών ή αλλιώς αυτά τα νησιά είναι δικά μας».

Και ένα-ένα να τα πάρουμε και να τελειώσουμε. Διαθέτουμε αυτήν την ισχύ», έλεγε ο πρώην στρατιωτικό σε διαδικτυακή εκπομπή του veryansintv.com.

Ο Κουτλούκ έλεγε μεταξύ άλλων: «Η Τουρκία μπορεί να εισβάλει σε αυτά τα νησιά ανά πάσα στιγμή. Αυτό που κάνει η Ελλάδα είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο».

Και η Γαλλία μπήκε στο στόχαστρο του πρώην ναυάρχου: Η Γαλλία ασχολείται με το να στέλνει εκεί πολεμικά αεροσκάφη και να στήνει στην Κύπρο αεροπορική βάση. Πρόκειται για γεωπολιτικούς ελιγμούς. Από τη μία μεριά θέλουν να πουλήσουν όπλα και πλοία στην Ελλάδα. Αυτά τα βήματα πρέπει να διακοπούν από διεθνείς φορείς διότι αποτελούν παραβίαση του δικαίου».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top