Τσαβούσογλου: Συνεργασία με ΕΕ για να συνεχίσουμε τη θετική ατζέντα

Τσαβούσογλου: Συνεργασία με ΕΕ για να συνεχίσουμε τη θετική ατζέντα

Με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ συναντήθηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δείπνο μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Σχολιάζοντας τη συνάντηση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρει, «Θα συνεργαστούμε με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ, Μπορέλ για να συνεχίσουμε τη θετική ατζέντα».

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, από τις Βρυξέλλες, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με τον Ζοζέπ Μπορέλ, ο YΠΕΞ της γειτονικής χώρας είπε ότι: «Απαιτείται περισσότερη συνεργασία για την επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης, την ελευθέρωση των θεωρήσεων, την παράνομη μετανάστευση και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Κατά τη συνάντησή του με τον Μπορέλ, συζητήθηκαν επίσης «περιφερειακά ζητήματα όπως η Συρία, το Αφγανιστάν και η Λιβύη», είπε ο κ. Τσαβούσογλου.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε σχέσεις με την Τουρκία ως υποψήφια χώρα, γείτονα και σημαντική χώρα με την οποία μπορούμε να αναπτύξουμε τις καλύτερες σχέσεις. Θέλουμε να το κάνουμε αυτό υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των κρατών μελών και της ΕΕ», δήλωσε ο Ζοζέπ Μπόρελ μετά από συνάντηση του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πρόσθεσε δε ότι τις επόμενες εβδομάδες, η ΕΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τη συμπεριφορά της Τουρκίας θέτοντας ορισμένα ορόσημα, όπως οι συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού και οι διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ