Τζιλ Μπάιντεν: Η καθηγήτρια και πρώτη κυρία των ΗΠΑ

Τζιλ Μπάιντεν: Η καθηγήτρια και πρώτη κυρία των ΗΠΑ

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν, η οποία είναι καθηγήτρια στο «Northern Virginia Community College» μίλησε στο τεύχος Σεπτεμβρίου του «Good Housekeeping» για τα όσα την ενέπνευσαν ώστε να ασχοληθεί με τη διδασκαλία.

«Στο κολέγιο, ξεκίνησα να δουλεύω με τους μεγαλύτερης ηλικίας μαθητές που δυσκολεύονταν να διαβάσουν. Πάντα μου άρεσε να διαβάζω και ήθελα να τους βοηθήσω να βρουν την ίδια χαρά που βρήκα εγώ στα βιβλία» είπε. «Από τότε διαπίστωσα τι ήθελα να κάνω επαγγελματικά».

Η σύζυγος του πρόεδρου των ΗΠΑ σημείωσε ότι η διδασκαλία είναι «κάτι περισσότερο από επάγγελμα. «Η αλήθεια είναι ότι η διδασκαλία στην τάξη είναι μόνο ένα μέρος της δουλειάς. Περνάμε ώρες στο σπίτι βαθμολογώντας γραπτά ή δημιουργούμε πλάνα μαθημάτων. Και φυσικά έχουμε πάντα μαζί μας τους μαθητές μας. Ό, τι κι αν κάνω, πάντα υπάρχει ένα κομμάτι του εαυτού μου που σκέφτεται τους μαθητές μου, αναρωτιέμαι πώς είναι ή ρωτώ τον εαυτό μου τι άλλο μπορώ να κάνω για να τους βοηθήσω αν δυσκολεύονται».

Όσο για το κομμάτι της ανταμοιβής του να είσαι δάσκαλος; Η δρ. Τζιλ Μπάιντεν απάντησε: «Eίναι πολύ σημαντικό να βοηθάς τους μαθητές να βρουν την αυτοπεποίθησή τους και να πρωτοστατούν ή να βλέπεις τη σπίθα στα μάτια τους τη στιγμή που σκέφτονται μια ιδέα και θέλουν να σου τη μεταφέρουν. Η συνεργασία μου με τους φοιτητές κολλεγίων της κοινότητας δημιουργεί την αίσθηση της ανταμοιβής.

Οι μαθητές μου εργάζονται απίστευτα σκληρά για να τα καταφέρουν. Θέλουν να μάθουν. Είναι μεγάλη τιμή να είμαι το άτομο που τους παρακολουθεί στις σπουδές τους και θα τους δώσει το κλειδί για να ξεκλειδώσουν κάτι που θα τους αλλάξει τη ζωή» υπογράμισε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ.

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top