Βερολίνο: «Παγώνει» τους εμβολιασμούς με AstraZeneca σε γυναίκες κάτω των 60 ετών

Βερολίνο: «Παγώνει» τους εμβολιασμούς με AstraZeneca σε γυναίκες κάτω των 60 ετών

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Στην απόφαση να σταματήσει τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε γυναίκες κάτω των 60 ετών προχώρησε η κυβέρνηση του κρατιδίου του Βερολίνου στη Γερμανία. Αιτία για την απόφαση αυτή, στάθηκε ο εντοπισμός 31 περιστατικών θρομβώσεων που καταγράφηκαν, αλλά και εννέα θάνατοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αρμόδιο για τα εμβόλια στη Γερμανία Ινστιτούτο “Paul Ehrlich”, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 31 περιπτώσεις σπάνιας θρόμβωσης, έπειτα από εμβολιασμό της AstraZeneca. Εννέα μάλιστα από τα συγκεκριμένα περιστατικά κατέληξαν, ενώ με εξαίρεση δύο περιπτώσεις, όλα αφορούν γυναίκες ηλικίας μεταξύ 20 και 63 ετών. Οι δύο άνδρες ήταν 36 και 57 ετών.

Στα παραπάνω στοιχεία παρέπεμψε πριν από λίγο καιρό και η υπουργός Υγείας του κρατιδίου του Βερολίνου, Ντιλέκ Καλαϊτζί, αναφέροντας ότι η χρήση του εμβολίου για τη συγκεκριμένη κατηγορία σταματά, ενώ εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charite σημείωσε ότι «αυτό το βήμα είναι απαραίτητο, διότι έχουν διαπιστωθεί νέα περιστατικά θρομβώσεων σε γυναίκες στη Γερμανία» ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε ανάλογο περιστατικό, ενώ έχουν χορηγηθεί ήδη 16.000 δόσεις εμβολίων στο προσωπικό, εκ των οποίων τα περισσότερα της AstraZeneca.

Σε αντίστοιχες κινήσεις προέβησαν ήδη και νοσοκομεία στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, όπου υπήρξαν μάλιστα και δύο περιστατικά θρομβώσεων. Μία 47χρονη γυναίκα πέθανε, ενώ μία 27χρονη έχει στο μεταξύ αναρρώσει.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ