Βουλγαρία: Κρατικοί θεσμοί θα χρησιμοποιούν βουλγαρικές κυριλλικές γραμματοσειρές αντί για ρωσικές στις ιστοσελίδες τους

Βουλγαρία: Κρατικοί θεσμοί θα χρησιμοποιούν βουλγαρικές κυριλλικές γραμματοσειρές αντί για ρωσικές στις ιστοσελίδες τους

Το υπουργείο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης έχει καταρτίσει νέους κανόνες για τη θεσμική ταυτότητα των βουλγαρικών δημοσίων υπηρεσιών και τους δημοσίευσε ώστε να τεθούν σε δημόσια διαβούλευση, δήλωσε ο υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μποζιντάρ Μποζάνοφ σε ανάρτησή του στο Facebook.

Μια από τις αλλαγές για την οποία επέμεινε προσωπικά είναι η δημόσια διοίκηση να χρησιμοποιεί στις ιστοσελίδες της βουλγαρικές κυριλλικές γραμματοσειρές.

Επί του παρόντος, ρωσικές εκδόσεις του κυριλλικού αλφάβητου χρησιμοποιούνται ευρέως από τους βουλγαρικούς κρατικούς θεσμούς. «Υπάρχουν τώρα αρκετές γραμματοσειρές που υποστηρίζουν το βουλγαρικό κυριλλικό αλφάβητο και εμείς θα πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτές», δήλωσε ο Μποζάνοφ.

Πρόσθεσε ότι η εργασία για την κατάρτιση των κανόνων άρχισε πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία «ωστόσο (οι κανόνες) έρχονται την κατάλληλη στιγμή».

Ο υπουργός είναι ανένδοτος ότι ο στόχος είναι αποκλειστικά η διατήρηση της βουλγαρικής ταυτότητας. «Ναι, είμαστε μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και των προηγμένων δημοκρατιών, αλλά έχουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας και το δικό μας αλφάβητο», έγραψε ο Μποζάνοφ στην ανάρτησή του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε κλείνουν τα σχολεία για το Πάσχα 2022

Συνεργασία της ΕΑΔ με τον ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top