Βουλγαρία – ΒΤΑ: Οι περισσότερες αεροπορικές πτήσεις από το 2019 καταγράφηκαν στον βουλγαρικό εναέριο χώρο

Βουλγαρία – ΒΤΑ: Οι περισσότερες αεροπορικές πτήσεις από το 2019 καταγράφηκαν στον βουλγαρικό εναέριο χώρο

Για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας πραγματοποιήθηκαν χθες, Κυριακή, 3.082 πτήσεις στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας, χωρίς να σημειωθούν καθυστερήσεις, ανακοίνωσε σήμερα η βουλγαρική αρχή ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας BULATSA.

Μετά την άρση των περιορισμών στους αριθμούς των επιβατών, ο αριθμός των πτήσεων το δεύτερο τρίμηνο του 2022 αυξήθηκε δραστικά. Τα επίπεδα κυκλοφορίας κυμαίνονται μεταξύ 85-95% σε καθημερινή βάση σε σύγκριση με τον αριθμό των πτήσεων το 2019, φτάνοντας έως και το 98% τα Σαββατοκύριακα. Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί μεμονωμένες περιπτώσεις όπου σημειώθηκε ποσοστό που ξεπερνά το 100% των αντίστοιχων ημερήσιων επιπέδων του 2019.

Η εναέρια κυκλοφορία πάνω από τη Βουλγαρία αναμένεται να συνεχίσει να επανέρχεται σε προηγούμενα επίπεδα, με κάποια στροφή προς τους δυτικούς προορισμούς λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, επεσήμανε η BULATSA.

Η διάρκεια του πολέμου, οι τιμές των καυσίμων και ο αντίκτυπός τους στην παγκόσμια οικονομία, καθώς και η πανδημία της Covid-19, είναι καθοριστικά για τις μελλοντικές εξελίξεις.

Αεροδρόμια και αερομεταφορείς πασχίζουν να ανταποκριθούν στην αιχμή της ζήτησης, με πτήσεις να ακυρώνονται λόγω έλλειψης προσωπικού.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της BULATSA είναι προετοιμασμένοι για την αυξημένη κίνηση και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ασφαλή εκτέλεση των πτήσεων. Οι αναμενόμενες υψηλότερες τιμές είναι για τους μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου, ανέφερε η αρχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε LIVE την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη για τα 35 χρόνια του προγράμματος Erasmus

ΟΗΕ: Αυξήθηκε η χρήση της κάνναβης από τη νομιμοποίηση και τα lockdown

Γούρι έφερε η Καλαμαριά στους πρωταθλητές του Beach Volley

ΥπΑΑΤ: Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ 2022 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top