Βρετανία: 17 αθλήτριες μηνύουν τη γυμναστική ομοσπονδία για κακοποίηση

Βρετανία: 17 αθλήτριες μηνύουν τη γυμναστική ομοσπονδία για κακοποίηση

Μεγάλο κύμα καταγγελιών ξεκίνησε στη Μεγάλη Βρετανία από πρώην αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής με 17 εξ αυτών να μηνύουν την εγχώρια ομοσπονδία για ψυχολογική και σωματική κακοποίηση.

Τα φερόμενα θύματα, που είναι όλες γυναίκες και ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται τρεις Ολυμπιονίκες, κάνουν μήνυση για «αμέλεια και παράβαση καθηκόντων» με το επιχείρημα ότι υπέστησαν «συνεχή κακοποίηση» από προπονητές που τους προκάλεσαν «σοβαρή και συνεχή ψυχολογική και σωματική βλάβη». Σύμφωνα με την Daily Mail, οι πρώην αθλήτριες ζητούν ζητούν αποζημίωση που θα μπορούσε να παραλύσει οικονομικά τον οργανισμό.

Η σοκαριστική επιστολή των αθλητριών

Η επιστολή με τις καταγγελίες έφτασε στα γραφεία της ομοσπονδίας την περασμένη Τετάρτη. Σε αυτή περιγράφονται απίστευτα πράγματα όπως για παράδειγμα μπουνιές και κλωτσιές από τους προπονητές.

Μία από τις ενάγουσες είναι και η Τζένιφερ Πίντσες η οποία είχε λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Η συγκεκριμένη αθλήτρια αναφέρει: «Για πολύ καιρό έχουμε διαπιστώσει ότι η ομοσπονδία δίνει προτεραιότητα στην άνοδο στο βάθρο και στα μετάλλια έναντι των ανθρώπων.

Αυτό το γεγονός που έχει οδηγήσει σε ανείπωτες ζημιές στη ζωή νέων αθλητών. Είναι μια θλιβερή αλήθεια που αντιμετωπίζουμε, γνωρίζοντας το επίπεδο κακοποίησης που εμείς και πολλοί άλλοι υπέστησαν. Αυτή είναι μόνο η αρχή των σαρωτικών αλλαγών που απαιτούμε και της δικαιοσύνης για την οποία θα αγωνιστούμε».

Οι γυμνάστριες κάνουν λόγο για «εκτεταμένη ακατάλληλη χρήση σωματικής βίας», «εκτεταμένο bullying και εκφοβιστική συμπεριφορά», «ακατάλληλες τεχνικές διαχείρισης βάρους που φέρεται να προκάλεσαν διατροφικές διαταραχές» και ζητούν αποζημίωση για τυχόν ψυχολογικές ή σωματικές βλάβες.

Οι ενάγουσες είναι ηλικίας μεταξύ 15 και 43 ετών και φέρεται να κακοποιήθηκαν μεταξύ των ηλικιών 6 και 23 ετών.

Τι απάντησε η ομοσπονδία γυμναστικής της Βρετανίας; Η ανακοίνωση των λίγων λέξεων αναφέρει: «Λάβαμε την επιστολή. Δεν θα ήταν σωστό ή δίκαιο για όλα τα μέρη να κάνουμε κάποιο σχόλιο μέχρι να εξετάσουμε πλήρως την υπόθεση».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ