Βρετανία: Τέλος από σήμερα, Τετάρτη οι μάσκες στο αεροδρόμιο Χίθροου

Βρετανία: Τέλος από σήμερα, Τετάρτη οι μάσκες στο αεροδρόμιο Χίθροου

Το αεροδρόμιο Χίθροου θα καταργήσει την απαίτηση μάσκας στους χώρους του από σήμερα Τετάρτη 16 Μαρτίου.

Η British Airways και η Virgin Atlantic χαιρέτησαν την κίνηση, σηματοδοτώντας ότι ετοιμάζονται να ακολουθήσουν το παράδειγμα εγκαταλείποντας την εντολή μάσκας στα αεροσκάφη τους μόλις το επιτρέψουν οι κανονιστικές απαιτήσεις για τους προορισμούς τους.

Η απόφαση για τις μάσκες έρχεται μία ημέρα μετά που η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι όλοι οι εναπομείναντες ταξιδιωτικοί περιορισμοί Covid, συμπεριλαμβανομένης της φόρμας εντοπισμού επιβατών και των δοκιμών για μη εμβολιασμένες αφίξεις, θα καταργηθούν για τις αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Παρασκευή 18 Μαρτίου.

Όπως ανακοίνωσε το αεροδρόμιο «εξακολουθούμε να ενθαρρύνουμε σθεναρά τόσο τους συναδέλφους όσο και τους επιβάτες να φορούν μάσκες, ιδιαίτερα όταν έρχονται σε στενή επαφή με άλλους, αλλά αυτό δεν θα είναι πλέον υποχρεωτικό.

Ενδέχεται να απαιτείται από τους επιβάτες να φορούν μάσκα στην πτήση τους και θα πρέπει να ελέγχουν τις απαιτήσεις των αεροπορικών εταιρειών πριν ταξιδέψουν».

Τα νέα σχετικά με τον χαλαρό κανόνα για τα καλύμματα προσώπου ακολουθούν παρόμοιες ανακοινώσεις αεροπορικών εταιρειών όπως η Jet2 και η TUI.

«Έχουμε εργαστεί σκληρά για να κρατήσουμε τους επιβάτες και τους συναδέλφους μας ασφαλείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δήλωσε η Emma Gilthorpe διευθύνουσα σύμβουλος του Heathrow.

Ενεργήσαμε γρήγορα για να καθιερώσουμε τις μάσκες ως μία από τις πρώτες γραμμές άμυνας μας. Και είμαστε ικανοποιημένοι που πλέον είμαστε σε θέση να απομακρυνθούμε από μια υποχρεωτική απαίτηση καθώς η κοινωνία μαθαίνει να ζει μακροπρόθεσμα με τον Covid.

Ενώ εξακολουθούμε να συνιστούμε να τις φοράνε, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι οι επενδύσεις που έχουμε κάνει σε μέτρα ασφαλείας για τον Covid -μερικά από τα οποία δεν είναι πάντα ορατά- σε συνδυασμό με τη προστασία που παρέχει το εμβόλιο θα συνεχίσουν να κρατούν τους ανθρώπους ασφαλείς ενώ ταξιδεύουν.

Ετοιμαζόμαστε για μια πολυάσχολη καλοκαιρινή ταξιδιωτική σεζόν και αυτή η αλλαγή σημαίνει ότι μπορούμε να περιμένουμε με ανυπομονησία να υποδεχτούμε τους επιβάτες μας πίσω με χαμόγελο καθώς τους απομακρύνουμε με ασφάλεια στα ταξίδια τους».

Πηγή: tourismtoday.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top