ΒΤΑ: Η Βουλγαρία παρέχει αεροπορικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου

ΒΤΑ: Η Βουλγαρία παρέχει αεροπορικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου

Παρά τη γενικευμένη αντίληψη ότι η Βουλγαρία είναι μια καθυστερημένη χώρα, ενδεχομένως σε όλους τους τομείς, αυτό δεν ισχύει για τον τομέα των υπηρεσιών εναέριου χώρου, δηλώνει ο Γκεόρκι Πέεφ, ο γενικός διευθυντής της Βουλγαρικής Αρχής Υπηρεσιών Εναέριας Κυκλοφορίας (BULATSA) σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βουλγαρικό πρακτορείο BTA.

Ο Πέεφ συμμετείχε σε ένα ερευνητικό εργαστήριο, το «Ενιαίος ευρωπαϊκός ουρανός και ανθεκτικότητα του συστήματος διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας», το οποίο φιλοξενήθηκε στη Σόφια στις 15-16 Σεπτεμβρίου. Στο φόρουμ αυτό, ειδικοί του κλάδου των αερομεταφορών και εκπρόσωποι της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας παρουσιάζουν ιδέες για να βοηθήσουν τους παρόχους υπηρεσιών αεροναυτιλίας (ANSP) να ξεπεράσουν ευκολότερα τις μελλοντικές κρίσεις.

Σύμφωνα με τον Πέεφ, οι βουλγαρικές υπηρεσίες εναέριου χώρου είναι υψηλών προδιαγραφών. Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις πτήσεων, σε αντίθεση με τα αεροδρόμια της Δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ, σχολίασε. Οι ελλείψεις προσωπικού σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον τομέα οδήγησαν στην ακύρωση χιλιάδων πτήσεων φέτος.

Ο Πέεφ επισήμανε ότι ούτε ένας εργαζόμενος δεν απολύθηκε από την BULATSA κατά την περίοδο της πανδημίας της Covid-19. Είπε επίσης ότι οι πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σόφιας σε σύγκριση με το 2019 είναι σήμερα στο 70% ενώ στα παραθαλάσσια αεροδρόμια είναι γύρω στο 50% και το απέδωσε στο γεγονός ότι η Βουλγαρία βρίσκεται κοντά στην εμπόλεμη Ουκρανία. Τους τελευταίους τρεις μήνες, η αεροπορική κίνηση ήταν υψηλότερη από το 2019, πρόσθεσε.

Η Βουλγαρία αναμένει ότι το επόμενο καλοκαίρι η κίνηση στα παραθαλάσσια αεροδρόμια θα ανακάμψει και οι πτήσεις θα φτάσουν στα επίπεδα του 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top