ΥΠΕΞ: Βασική μας προτεραιότητα η προστασία της ομογένειας στην Ουκρανία

ΥΠΕΞ: Βασική μας προτεραιότητα η προστασία της ομογένειας στην Ουκρανία

Βασικό μέλημα της Ελλάδας είναι η προστασία της Ομογένειας στην Ουκρανία, η οποία δοκιμάζεται ιδιαίτερα, και η ασφάλεια του Έλληνα γενικού προξένου στη Μαριούπολη, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης διπλωματικών συντακτών.

Με σαφήνεια, προέταξε σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία την ανάγκη προστασίας του αμάχου πληθυσμού, την εφαρμογή του ανθρωπιστικού δικαίου και τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για τη διευκόλυνση όσων θέλουν να φύγουν από τις εστίες και έκανε ειδική αναφορά στις 5 επιχειρήσεις απομάκρυνσης Ελλήνων πολιτών, συγγενών και αλλοδαπών σε ελληνόκτητα πλοία από την Οδησσό, το Κίεβο και τη Μαριούπολη.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών εξήρε τον ρόλο του πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελλένου, του Έλληνα γενικού προξένου στη Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουλάκη, ο οποίος είναι ο μόνος υπάλληλος του ΥΠΕΞ στην Ουκρανία και βρίσκεται στο κτίριο του ΟΑΣΕ στη Μαριούπολη, του γενικού προξένου στην Οδησσό Δημήτρη Δόχτση, της επιτετραμμένης της Κύπρου στο Κίεβο, της ελληνικής πρεσβείας στο Βουκουρέστι και του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΞ, του πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη, ο οποίος έχει τον γενικό συντονισμό.

«Έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, έχουμε καταφέρει να βγάλουμε αρκετό κόσμο» τόνισε χαρακτηριστικά. Επίσης, διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε στενό συντονισμό με τον ΟΑΣΕ όσο και τη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κύριος Παπαϊωάννου αναφέρθηκε εκτενώς στις επαφές του Υπουργού Εξωτερικών κυρίου Νίκου Δένδια και απάντησε στις ερωτήσεις των συντακτών για τις διπλωματικές θέσεις και κινήσεις της χώρας μας σε αυτήν την ιδιαιτέρως δυσμενή συγκυρία.

Πηγή: ΥΠΕΞ

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στοίχημα Πέμπτης. Για το… 7/7 στην Τούμπα οι «ασπρόμαυροι»

ΕΟΔΥ: 3.412 κρούσματα σε 26.622 rapid test την Τετάρτη (9/3)

Eντάλματα σύλληψης για οπαδική βία – Βαρύ κατηγορητήριο για 18 αδικήματα

Ημαθία-Κορωνοϊός: «Λουκέτο» 15 ημερών σε καφετέρια που εξυπηρετούσε πελάτες χωρίς πιστοποιητικά

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top