Ζ. Ζάεφ: Σημαντικός εμπορικός εταίρος η Ελλάδα

Ζ. Ζάεφ: Σημαντικός εμπορικός εταίρος η Ελλάδα

“Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας είναι σθεναρά προσηλωμένη στην οικοδόμηση ισχυρών δεσμών με τους γείτονες της, με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και της Ευρώπης” τόνισε μεταξύ άλλων ο Ζόραν Ζάεφ στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο φετινό – ψηφιακό Thessaloniki Summit. 

Μάλιστα ο πρωθυπουργός της Β. Μακεδονίας τόνισε ότι “δείχνουμε στην πράξη την οικοδόμηση σχέσεων με το να μοιραζόμαστε κοινές αξίες με την εφαρμογή δομικών οικονομικών μεταρρυθμίσεων, βασισμένων σε δημοκρατικές αρχές, στην έννομη τάξη και την καταπολέμηση της διαφθοράς, προκειμένου να οικοδομήσουμε οικοδομήσουμε μια ευημερούσα κοινωνία”. 

Για τις σχέσεις με την Ελλάδα, ο Ζ. Ζάεφ υπογράμμισε ότι “είναι ένας σημαντικός εμπορικός εταίρος μετά των πέντε μεγαλύτερων εμπορικών εταίρων της χώρας μου, με το σύνολο των εμπορικών ανταλλαγών να ανέρχεται στα 414 εκ. ευρώ για την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου του τρέχοντος έτους”. 

Και κατέληξε λέγοντας πως “ως φιλικές χώρες, πιστεύουμε ότι οι δυνατότητες προώθησης των επενδυτικών δραστηριοτήτων και της οικονομικής συνεργασίας θα πρέπει να έχουν μια ανοδική τάση. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τις δυνατότητες της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον για την ομαλή ανάπτυξη της οικονομίας για νέες, σύγχρονες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες”.  

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ