Ζέεχοφερ: Απορρίπτει την υποδοχή προσφύγων από Ελλάδα

Ζέεχοφερ: Απορρίπτει την υποδοχή προσφύγων από Ελλάδα

 Ενστάσεις για την εκ νέου ενεργοποίηση της επιχείρησης «Σοφία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζέεχοφερ- «δεν θα πρέπει να γίνει “υπηρεσία ταξί” για μετανάστες μεταξύ της Ιταλίας και της Λιβύης».

Ύστερα από τις αποφάσεις των διεθνών ηγετών στη Διάσκεψη του Βερολίνου, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν την εκ νέου ενεργοποίηση της ναυτικής επιχείρησης «Σοφία» στη Μεσόγειο με αποστολή τον έλεγχο του εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στη Λιβύη.

Κατά τη σημερινή Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, στο Ζάγκρεμπ, ο Βαυαρός πολιτικός δήλωσε πως «οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνει κανείς για να εξασφαλίσει την ειρήνη είναι καλό».

Δεν διαφωνεί με τη διάσωση προσφύγων που κινδυνεύουν, ωστόσο τονίζει πως η επιχείρηση Σοφία, «δεν θα πρέπει να γίνει “υπηρεσία ταξί” για μετανάστες μεταξύ της Ιταλίας και της Λιβύης».

Ο ίδιος διαβεβαίωσε επίσης ότι η «Γερμανία θα συμμετάσχει στην υποδοχή εκείνων που διασώζονται».

Εντούτοις, ο Γερμανός πολιτικός απέρριψε την υποδοχή προσφύγων από καταυλισμούς στην Ελλάδα, κάτι που έχουν προσφερθεί να κάνουν αρκετά ομοσπονδιακά κρατίδια και δήμοι:«Το πρόβλημα αυτό μπορεί να επιλυθεί μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση «Σοφία» ξεκίνησε το 2015 με στόχο την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και τον έλεγχο του εμπάργκο που είχαν επιβάλει τα Ηνωμένα Έθνη στη Λιβύη. Η εντολή της είχε παραταθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου φέτος, ωστόσο στην πράξη είχε διακοπεί, αφού οι χώρες μέλη απέσυραν τα πλοία τους λόγω της άρνησης της Ιταλίας να αποβιβάζονται στο έδαφός της οι διασωθέντες μετανάστες.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ