“Χριστουγεννιάτικες” τουρκικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο – Νέες προκλητικές δηλώσεις

“Χριστουγεννιάτικες” τουρκικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο – Νέες προκλητικές δηλώσεις

Δεν σταμάτησαν ούτε σήμερα οι Τούρκοι την καθιερωμένη πλέον προκλητικότητα τους στο Αιγαίο.

Τουρκικά αεροσκάφη, εισήλθαν στο FIR Αθηνών περίπου στις 15.04 και για 3 λεπτά, έκαναν “βόλτες” πάνω από Ελληνικά νησιά.

Συγκεκριμένα, σχηματισμός 2 τουρκικών μαχητικών F-16 εκτέλεσε υπερπτήση, αρχικά  πάνω από τη Mεγίστη και τη Στρογγύλη στα 27.000 πόδια.

Στη συνέχεια, νέος σχηματισμός δύο τουρκικών μαχητικών F-16 μπήκε στις 15:07 στο Fir Αθηνών και εκτελώντας υπερπτήση πάνω από τη Ρω στα 28.000 πόδια βγήκε από το FIR Aθηνών, λίγο αργότερα.

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: «Ειρηνευτική επιχείρηση» η εισβολή στην Κύπρο

Εν τω μεταξύ, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, προχώρησε σήμερα σε μια νέα πρόκληση, χαρακτηρίζοντας «ειρηνευτική επιχείρηση» την εισβολή στην Κύπρο.

Σε ανακοίνωση που αφορούσε κυρίως τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, υποστηρίζει ότι όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας από την Κύπρο μέχρι τη Συρία έχουν γίνει νόμιμα  και ότι στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο.

«Απορρίπτουμε τις άτοπες, ανυπόστατες και εξωπραγματικές συκοφαντίες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου, ο οποίος μπροστά στις κατηγορίες για διαφθορά και τα πολιτικά προβλήματα στη χώρα του, προσπαθεί να στρέψει αλλού την προσοχή», σημειώνεται στην ανακοίνωση για να συνεχίσει:

«Στις αποστολές και τις επιχειρήσεις που έχουν εκτελέσει οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ένδοξης ιστορία τους, δεν υπάρχει τίποτα που να προκαλεί ντροπή».

«Τόσο η Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο, ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας και οι επιχειρήσεις Ασπίδα του Ευφράτη και Κλάδος Ελαίας πραγματοποιήθηκαν βάσει του διεθνούς δικαίου και των συμφωνιών και πάντα -ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες- οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σεβάστηκαν τους άμαχους και τα ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά κτίσματα, με κόστος ακόμα και την καθυστέρηση των επιχειρήσεων», σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Ένα τρανό παράδειγμα είναι οι δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι αδελφοί μας που ζουν στην Τουρκία και στις γύρω χώρες και έχουν βρει καταφύγιο στη χώρα μας».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ