Ανδρόγυνο… αρχαιοκάπηλων προσπάθησε να πουλήσει κλεμμένα νομίσματα μέσω διαδικτύου (ΦΩΤΟ)

Ανδρόγυνο… αρχαιοκάπηλων προσπάθησε να πουλήσει κλεμμένα νομίσματα μέσω διαδικτύου (ΦΩΤΟ)

Πιστόλια, περίστροφα και 16 νομίσματα βυζαντινής εποχής, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων από τις Αστυνομικές Αρχές.
Το ανδρόγυνο, ελληνικής καταγωγής, προσπάθησε να πουλήσει τα αρχαία, κλεμμένα νομίσματα μέσω του διαδικτύου και μάλιστα, έστειλαν τα κλοπιμαία στον επίδοξο αγοραστή με… courier.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν μετά από τη μεθοδική και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της αντίστοιχης Υπηρεσίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο 45χρονοι Έλληνες (ανδρόγυνο), για υπόθεση πώλησης αρχαίων νομισμάτων μέσω διαδικτύου.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και του Νόμου «Περί όπλων».

Ειδικότερα, στις 31-10-2018 αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων, κατέσχεσαν σε κατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών στη Θεσσαλονίκη, τρία δέματα (2 με στοιχεία αποστολέα του 45χρονου και 1 με στοιχεία αποστολέα της 45χρονης), που περιείχαν πέντε νομίσματα, για τα οποία είχε αναρτηθεί αγγελία πώλησης έναντι χρηματικού ποσού, σε σελίδα του διαδικτύου.

Πρόκειται για νομίσματα βυζαντινής εποχής (5ου – 12υ αιώνα μ.Χ.), τα οποία όπως γνωμάτευσε αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Βραδινές ώρες στις 31-10-2018, αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντόπισαν και συνέλαβαν στο πλαίσιο αναζητήσεων τους παραπάνω σε περιοχή της Αττικής, ενώ έπειτα από έρευνα που ακολούθησε στην οικίας του, σε έτερη οικία που κατοικείται περιστασιακά από τον 45χρονο και σε οχήματα που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 16 αρχαία νομίσματα τα οποία θα αποσταλούν και θα εξεταστούν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης,
• τέσσερα πιστόλια κρότου λάμψης,
• δύο περίστροφα κρότου λάμψης,
• ένα περίστροφο με τη θήκη του,
• 127 φυσίγγια κρότου – λάμψης,
• τρία φυσίγγια διαμετρήματος 32 mm και
• δύο σπρέι πιπεριού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top