Εικόνες φρίκης στα δημοτικά «κυνοκομεία» της Σπάρτης – Συνελήφθη ο Αντιδήμαρχος

Εικόνες φρίκης στα δημοτικά «κυνοκομεία» της Σπάρτης – Συνελήφθη ο Αντιδήμαρχος

Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτόφωρου ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης, ο οποίος κατηγορείται από την Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία «για τον κατά συρροή και χρόνιο βασανισμό εκατοντάδων δύστυχων έγκλειστων ζώων» στο κυνοκομείο της πόλης.

«Το άθλιο αφήγημα της δημοτικής Αρχής περί σκηνοθετημένου και κατασκευασμένου σχεδίου δεν έπεισε κανένα κι έτσι κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.Οι ακτιβιστές φιλόζωοι πολίτες στην Σπάρτη έχουν την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό όλων μας γιατί παρέδωσαν μαθήματα ανθρωπιάς προς πάσα κατεύθυνση. Η Ομοσπονδία μας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και πρωτοστάτησε για να μπει ένα τέλος στον εφιάλτη τόσων ζώων» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Απαντώντας στις καταγγελίες για άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων στο χώρο του κυνοκομείου, ο δήμαρχος Σπάρτης δήλωσε στην «Εφ.Συν» ότι  «πρόκειται για μια σκηνοθετημένη κατάσταση από δυο-τρεις φιλόζωους, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Θα δώσουμε συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα και θα προχωρήσουμε σε μηνυτήριες αναφορές».«Θα απαντήσουμε σε όλα αυτά τα συκοφαντικά για τον δήμο και για τα πρόσωπα που ασχολούνται με τα κυνοκομεία» τόνισε ο κος Ευάγγελος Βαλιώτης.

Ενημερώνεται ο πρωθυπουργός

Για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα κυνοκομεία της Σπάρτης, η ΠΦΠΟ θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ευρωβουλευτές όλων των χωρών, τον πρόεδρο και τα κόμματα της Βουλής, αλλά και τους φιλοζωικούς οργανισμούς στην Ευρώπη, ενώ ζητά από τον πνευματικό κόσμο να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές.

Η ΠΦΠΟ απαιτεί να κλείσουν όλα τα «κυνοκομεία της ντροπής», που είναι εκατοντάδες σε όλη τη χώρα, την εφαρμογή της κείμενης για τα ζώα νομοθεσίας και να ληφθούν μέτρα από τα αρμόδια υπουργεία για να σταματήσει το αίσχος των εξαθλιωμένων αδέσποτων.

«Ζητάμε να τιμωρούνται όλοι εκείνοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, που κουρελιάζουν τους νόμους και κάνουν ό,τι θέλουν απέναντι στα ζώα, με την επικίνδυνη ανοχή πολλές φορές των διαφόρων αρχών. Αναμένουμε τη δραστική επιτέλους παρέμβαση των αρμοδίων για τα δύο κυνοκομεία Σπάρτης, όπου στοιβάζονται σαν άψυχα αντικείμενα εκατοντάδες ψυχές», επισημαίνει.

Ερώτηση στη βουλή

Ερώτηση για τα δημοτικά «κυνοκομεία» της Σπάρτης, όπου εκατοντάδες ζώα διαβιούν σε άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες κατέθεσε η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μάρκου, προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών.

Όπως φαίνεται από βίντεο και από εικόνες που τράβηξαν φιλόζωοι της περιοχής και δημοσιεύθηκαν στην ενημερωτική ιστοσελίδα zoosos.gr, αντί να γίνεται περίθαλψη, καταγραφή, στείρωση και υιοθεσία ή επαναφορά των ζώων, όπως ορίζει ο νόμος, τα ζώα, εμφανώς άρρωστα και σκελετωμένα, κρατούνται σε χώρους απολύτως ακατάλληλους, δίπλα σε διάσπαρτα νεκρά ζώα σε προχωρημένη κατάσταση σήψης, με εντόσθια και τροφές πεταμένα χύμα, παραμένουν δεμένα πάνω σε κάδους απορριμμάτων και παλιά ψυγεία παγωτών, προφανώς σε μόνιμη βάση όπως φαίνεται από την ύπαρξη περιττωμάτων γύρω τους.

Παρόλο που σχετικές καταγγελίες είχαν γίνει και την προηγούμενη χρονιά για τους συγκεκριμένους χώρους, οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια για να δοθεί τέλος στην πρωτοφανή αυτή κακομεταχείριση ζώων. Η Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία έχει αποστείλει επανειλημμένα επιστολές για την απαράδεκτη κατάσταση στη Σπάρτη ήδη από το 2015, αλλά και για τις συνθήκες σε άλλα δημοτικά, δήθεν καταφύγια αλλά, στην πραγματικότητα, κολαστήρια ζώων, χωρίς ανταπόκριση.

«Η απάνθρωπη αυτή μεταχείριση των ζώων όχι μόνο δεν έχει θέσει σε μία κοινωνία που θέλει να λέγεται πολιτισμένη αλλά παραβιάζει κατάφωρα το ισχύον νομικό πλαίσιο για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και την τήρηση των κανόνων ευζωίας» τονίζει η βουλευτής. «Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αντί να καταδιώκει και να φοβερίζει τους φιλόζωους πολίτες με εγκυκλίους, ας ελέγξει επιτέλους αυτούς που είναι επιφορτισμένοι εκ του νόμου με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και ας φροντίσει για την τήρηση της νομοθεσίας και την άμεση και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων».

Ρωτά, λοιπόν, τους αρμόδιους υπουργούς:

– Είστε σε γνώση της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στα δημοτικά «κυνοκομεία» του δήμου Σπάρτης; Οι εικόνες αυτές συνάδουν με την τήρηση της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων;

– Γιατί δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για τον έλεγχο των εγκαταστάσεων αυτών, τη διασφάλιση της εφαρμογής του νόμου και την επιβολή ποινών στους υπεύθυνους από τις αρμόδιες αρχές; Τι σκοπεύετε να κάνετε για να δοθεί άμεσα τέλος στην απάνθρωπη κακομεταχείριση των ζώων που διαβιούν εκεί;

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top