Κολωνάκι: Ανησυχούν οι Αρχές για μεγαλύτερο χτύπημα

Κολωνάκι: Ανησυχούν οι Αρχές για μεγαλύτερο χτύπημα

«Μαθητευόμενους» τρομοκράτες και «πρόβα» για ένα νέο χτύπημα βλέπουν οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής πίσω από τους βομβιστές του Αγίου Διονυσίου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, τα μέλη της οργάνωσης  βρίσκονται στο ξεκίνημα και προσπαθούν μέσα από μια νέα συνδεσμολογία μηχανισμού να κάνουν το δικό τους ξεκίνημα. Αυτό προκύπτει και από τη συνδεσμολογία της βόμβας, η οποία αποτελούνταν από ρολόι και καλώδια που κατέληγαν στην εμπρηστική ύλη που αποτελούταν απο δύο φιάλες με εύφλεκτο υλικό και όχι σε εκρηκτικό μηχανισμό τύπου δυναμίτιδας ή ΑΝΦΟ. Αυτός ήταν και ο λόγος που ενώ έκρηξη που προκλήθηκε ήταν μεν ισχυρή, αλλά  όχι τόσο ώστε να προκαλέσει θανάσιμο τραυματισμό, ή εκτεταμένες ζημιές.

Ο προβληματισμός, πάντως, στους αξιωματικούς είναι μεγάλος για το γεγονός ότι η τρομοκρατική οργάνωση επέλεξε χθες να τοποθετήσει ρολόι στο μηχανισμό, αλλά να μην ειδοποιήσει για το χτύπημα.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι κάμερες ασφαλείας, η ΕΛ.ΑΣ έχει ήδη στα χέρια της βίντεο μέσω των οποίων γίνεται προσπάθεια να καταγραφούν οι κινήσεις των ατόμων και συγκεκριμένα το πώς έφτασαν στην είσοδο του ιερού ναού.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top