Φωτιά σε πλοίο τουρκικών συμφερόντων, κοντά στο ακρωτήριο Ταίναρο

Tags#:

Φωτιά σε πλοίο τουρκικών συμφερόντων, κοντά στο ακρωτήριο Ταίναρο

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο μηχανοστάσιο του φορτηγού πλοίου με σημαία Τουρκίας, Kilic 1, ενώ βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή 8 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά του ακρωτηρίου Ταίναρου.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν δύο πυροσβεστικά πλοιάρια από Πειραιά και Κρήτη, ενώ πάνω στο πλοίο έχουν ανέβει στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας με τον πρώτο μηχανικό, καταβάλλοντας προσπάθειες να ρίξουν τη θερμοκρασία στο μηχανοστάσιο του Kilic1 προκειμένου να μπορέσουν να εισέλθουν στο εσωτερικό του.

Από το 11μελές πλήρωμα του πλοίου – όλοι Τούρκοι υπήκοοι – οι 7 μεταφέρθηκαν στο Γύθειο, και τέσσερις παραμένουν στο σημείο του συμβάντος.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ στο σημείο βρίσκονται πλωτά του λιμενικού αλλά και το ρυμουλκό «Αγ.Νικόλαος».

Το Kilic 1 που είχε αναχωρήσει από την Τυνησία με προορισμό την Τουρκία, φέρει στις δεξαμενές του είκοσι τόνους ντίζελ. Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το συμβάν, δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top