«1ο Θερινό Σχολείο για την Έρευνα και τα Ζωντανά Εργαστήρια»: Εκπαίδευση ερευνητών στις υπηρεσίες της Ανοιχτής Καινοτομίας

«1ο Θερινό Σχολείο για την Έρευνα και τα Ζωντανά Εργαστήρια»: Εκπαίδευση ερευνητών στις υπηρεσίες της Ανοιχτής Καινοτομίας

Με στόχο την αποτελεσματική εκπαίδευση των ερευνητών στη μεθοδολογία και τη χρήση των εργαλείων και των υποδομών των Ζωντανών Εργαστηρίων, καθώς και στις υπηρεσίες της Ανοιχτής Καινοτομίας στις σπουδές και την έρευνά τους, θα πραγματοποιηθεί το «1ο Θερινό Σχολείο για την Έρευνα και τα Ζωντανά Εργαστήρια-VITALISE 2022», στις 6-7 Ιουλίου 2022, στον Μαραθώνα Αττικής.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές που θα συμμετέχουν στο σχολείο, έμπειροι αλλά και «νέοι» -όσοι ξεκίνησαν πρόσφατα την έρευνά τους ή επιθυμούν να πειραματιστούν με τα Ζωντανά Εργαστήρια- θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα εργαλεία, τις μεθόδους, καθώς και τις υπηρεσίες της Ανοιχτής Καινοτομίας (Open Innovation) και των Ζωντανών Εργαστηρίων, ώστε να βελτιώσουν την έρευνα τους στα πεδία της Υγείας και της Ευεξίας και να ακολουθήσουν νέα επιστημονικά μονοπάτια, με την υποστήριξη και τις οδηγίες των έμπειρων εκπαιδευτών του έργου VITALISE.

Το VITALISE είναι ένα καινοτόμο ερευνητικό έργο, διάρκειας τριών ετών, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Πρόγραμμα Horizon 2020. Στο ερευνητικό έργο συμμετέχουν 19 εταίροι. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο πρόγραμμα, μέσω του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του ΑΠΘ, του Ζωντανού Εργαστηρίου Thess-AHALL και της Ειδικής Μονάδας Βιοϊατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης του Τμήματος Ιατρικής.

Στόχος του έργου είναι η εναρμόνιση των διαδικασιών, εγκαταστάσεων και υπηρεσιών των Ζωντανών Εργαστηρίων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας και της ευζωίας, προκειμένου να καταστήσει τις ερευνητικές υποδομές των Ζωντανών Εργαστηρίων ανοιχτές και εύκολα προσβάσιμες στην ερευνητική κοινότητα στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Οι συνεργαζόμενες ερευνητικές υποδομές των Ζωντανών Εργαστηρίων προέρχονται από χώρες όπως Καναδάς, Φιλανδία, Βέλγιο, Ελλάδα, Αυστρία, Ουγγαρία και Ισπανία.

Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο: https://vitalise-project.eu/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έκτακτη σύγκληση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων υπό τον Κ. Σκρέκα

Τουρκία: «Συντριβή» Ερντογάν δείχνουν οι δημοσκοπήσεις-Νέες φήμες για την υγεία του

Κορωνοϊός: Συνεχίζονται από σήμερα τα rapid tests στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top