3-5 Πηγάδια: Δύο «οι μνηστήρες» για την εκμίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου στη Νάουσα

3-5 Πηγάδια: Δύο «οι μνηστήρες» για την εκμίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου στη Νάουσα

Μόλις μία ημέρα πριν από τη διενέργεια δημοπρασίας εκμίσθωσης του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια και η αγωνία κορυφώνεται στη Νάουσα, καθώς η συγκεκριμένη επένδυση θα επηρεάσει την ανάπτυξη της περιοχής. Οι υποψήφιοι επενδυτές, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του GRTimes.gr, είναι δύο, ωστόσο η αβεβαιότητα χτυπάει «κόκκινο». «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μισθώσουμε το χιονοδρομικό σ’ έναν αξιόπιστο επενδυτή», δηλώνει στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Ήρθε η στιγμή για τη διενέργεια της δημοπρασίας εκμίσθωσης για 23 χρόνια, του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια στο όρος Βέρμιο, μόλις 17 χλμ. από την πόλη της Νάουσας. Το χιονοδρομικό κέντρο είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Νάουσας και η μακροχρόνια εκμίσθωσή του θα γίνει με το σύστημα του ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού με φανερή και προφορική πλειοδοτική δημοπρασία.

Αύριο, λοιπόν, Δευτέρα 10/01/2022,  στο δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Νάουσας θα διενεργηθεί η δημοπρασία, με τους υποψήφιους επενδυτές να υποβάλουν τις προσφορές τους μεταξύ 10:00 έως 11:00 π.μ.

Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr, δυο θα είναι οι υποψήφιοι επενδυτές οι οποίοι θα υποβάλουν την προσφορά τους, ενώ άλλοι δυο που έχουν λάβει το σχετικό φάκελο της διακήρυξης, δεν έχουν δείξει «ζεστό» ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη μίσθωση.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μισθώσουμε το χιονοδρομικό κέντρο σ’ έναν αξιόπιστο επενδυτή, ώστε να πάρει ώθηση» δηλώνει στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, αναμένοντας και ο ίδιος τις αυριανές προσφορές των υποψήφιων επενδυτών.

Οι δυο «μνηστήρες»

Ποια είναι όμως τα ονόματα που ακούγονται, μέχρι τη στιγμή του ρεπορτάζ, για την εκμίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια, για 23 έτη, ήτοι έως το 2044, και έχοντας ως ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (ετήσιο μίσθωμα) τις 30.000 ευρώ;

Το ένα από τα δυο ονόματα είναι της εταιρίας «MONTE ΝΟΥΛΙΚΑΣ» με πολυετή εμπειρία στον χώρο των χιονοδρομικών κέντρων, στην εγκατάσταση χιονοδρομικών αναβατήρων, στον κλάδο της διαχείρισης εγκαταστάσεων κτλ. Μάλιστα η εταιρία έχει διαχειριστεί κορυφαία χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας όπως αυτό του Παρνασσού, του Καϊμακτσαλάν -Βόρας, του Σελίου, αλλά και στα 3-5 Πηγάδια.

Σε επικοινωνία του GRTimes.gr με στελέχη της εταιρίας, δεν επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή τους στην αυριανή δημοπρασία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη». Σημειώνεται ότι η εταιρία «ΜΟΝΤΕ ΝΟΥΛΙΚΑΣ» ιδρύθηκε το 1990 και η έδρα της βρίσκεται στο 5ο χλμ. Βέροιας – Νάουσας.

Το δεύτερο όνομα που ακούγεται ως υποψήφιου επενδυτή για την εκμίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια είναι του Ομίλου επιχειρήσεων «ΙΠΠΙΑΣ». Ο Όμιλος δραστηριοποιείται, κυρίως, στον χώρο της ξενοδοχίας και της εστίασης. Στις αρχές Νοεμβρίου του 2021 στελέχη του είχαν επισκεφτεί την περιοχή και είχαν παρουσιάσει το επιχειρησιακό πλάνο της εταιρίας  για το χιονοδρομικό κέντρο Τρία Πέντε Πηγάδια.

Η εταιρία έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες σε πολλές χώρες όπως η Αμερική, ο Παναμάς, η Κύπρος, η Ρωσία, η  Γερμανία, ενώ εδώ και μια πενταετία διαθέτει ξενοδοχεία στην Αθήνα και την Κρήτη.

Οι υποδομές και εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού

Το χιονοδρομικό κέντρο Τρία Πέντε Πηγάδια που βρίσκεται εντός δημοτικού άλσους σε υψόμετρο 1.430 μ. – 2.005 μ., μεταξύ άλλων διαθέτει το ξενοδοχείο «Πηγάδια» τριώροφο  κτίριο 2 αστέρων, δυναμικότητας 100 κλινών, με γυμναστήριο, δυο σάουνες, θερμαινόμενη πισίνα, εστιατόριο, καφέ μπαρ κτλ., δυο καταφύγια – το «Πέτρινο» και το «Μιχάλης Ξανθίδης» παραχωρημένο στον ΕΟΣ Νάουσας-, σαλέ κορυφής, καφέ μπαρ, καντίνα στο lift bar, ορειβατικά καταφύγια (θέσεις Μπαλκόνι και Μουντάκι), κατάστημα ενοικίασης σκι και σχολή σκι, γραφείο διεύθυνσης και ιατρείο, εκδοτήριο εισιτηρίων, αμαξοστάσιο οχημάτων, αναβατήρες, πίστες, αντλιοστάσια τεχνητής χιόνωσης (2), κανόνια, λιμνοδεξαμενή, χώρο φιλοξενίας τροχόσπιτων, χώρο φιλοξενίας οχημάτων, γήπεδο ποδοσφαίρου, εξοπλισμό ξενοδοχείου και καφέ μπαρ, μερική επίπλωση υπνοδωματίων, εστιατορίου και καφέ μπαρ, χιονοστρωτήρες, φορείο πιστών κτλ.

Χάσαμε την «παραλία» μας…

Στο μεταξύ, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της αυριανής δημοπρασίας για την εκμίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια, ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα της τοπικής κοινωνίας.

«Είμαστε πικραμένοι, το χιονοδρομικό κέντρο έχει ερημώσει» δηλώνουν στο GRTimes.gr Ναουσαίοι οι οποίοι επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

«Από το 2019 δεν έχουν γίνει κάποιες κινήσεις για τη λειτουργία του», αναφέρουν κάποιοι άλλοι και προσθέτουν χαρακτηριστικά: «Χάσαμε την “παραλία” μας»…

Πολλοί είναι και εκείνοι που ελπίζουν στη μίσθωση του χιονοδρομικού από έναν αξιόπιστο επενδυτή ο οποίος θα δώσει νέα πνοή στο κέντρο, στη Νάουσα, στην περιοχή και κατ’ επέκταση στην τοπική οικονομία.

Δείτε την διακήρυξη της πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια

9ΟΦΗΩΚ0-Ε3Θ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νάουσα: Ακυρώσεις και μείωση του τζίρου χωρίς τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου

Νάουσα: Πράσινο φως για μακροχρόνια εκμίσθωση των 3-5 Πηγαδιών 

Γαστρονομικές Κοινότητες – Γ. Πίττας: Η γαστρονομία ‘εν τόπω και εν χρόνω’

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top