34ο νηπιαγωγείο Ευόσμου – Παράπονα για την ασφαλτοστρωμένη αυλή και τα σκουριασμένα κάγκελα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

34ο νηπιαγωγείο Ευόσμου – Παράπονα για την ασφαλτοστρωμένη αυλή και τα σκουριασμένα κάγκελα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Στο κενό φαίνεται πως πέφτουν οι εκκλήσεις γονέων προς τον δήμο Ευόσμου Κορδελιού, να μεριμνήσει ώστε να μπει κάποιο προστατευτικό υλικό στην επιφάνεια της αυλής και να βαφτούν τα σκουριασμένα κάγκελα στο 34ο Νηπιαγωγείο του δήμου – Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες που πρέπει πρώτα να καλυφθούν, απαντά μέσω του GRTimes ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γ. Σταυρίδης

Να μπει ελαστικός τάπητας ή κάποιο άλλο συνθετικό προστατευτικό υλικό στην επιφάνεια της αυλής του 34ου Νηπιαγωγείου Ευόσμου, προκειμένου να μην χτυπάνε και τραυματίζονται τα παιδιά όταν πέφτουν, ζητούν γονείς μαθητών, αναφέροντας πως εδώ και καιρό έχουν ζητήσει την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων από τον δήμο, χωρίς ωστόσο να γίνεται τίποτα.

Οι γονείς, ζητούν επίσης να τοποθετηθούν κάποια παιχνίδια στην αυλή, καθώς δεν υπάρχει τίποτα σήμερα, να βαφτούν τα κάγκελα του σχολείου, τα οποία όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και το βίντεο του GRTimes, έχουν αρχίσει να σκουριάζουν σε πολλά σημεία, να μπει κουδούνι στην εξωτερική πύλη και τέλος να βαφτεί το τοιχίο της περίφραξης το οποίο είναι σήμερα σε κακή κατάσταση.

Όπως είπαν στο GRTimes.gr, ενώ ζητούν εδώ και καιρό να γίνουν οι παραπάνω ενέργειες, παίρνουν την απάντηση από τον δήμο ότι «υπάρχουν και άλλα σχολεία σε χειρότερη κατάσταση».

Οι ίδιοι ωστόσο επιμένουν, αναφέροντας πως τόσο η επιφάνεια της αυλής όσο και τα σκουριασμένα κάγκελα, είναι πρώτα από όλα, θέμα ασφάλειας για τα μικρά παιδιά, που δεν είναι σε θέση να προστατέψουν τον εαυτό τους και είναι επιρρεπή σε ατυχήματα.

Να σημειωθεί πως αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζει η αυλή του παραρτήματος του 34ου Νηπιαγωγείου που βρίσκεται λίγο πιο μακριά και η οποία είναι επίσης ασφαλτοστρωμένη, χωρίς να διαθέτει κανένα παιχνίδι.

Το παράρτημα άρχισε τη λειτουργία του πέρυσι προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και αποτελείται από δύο προκάτ αίθουσες, ενώ η περίφραξη του αποτελείται από σύρμα.

Πέρυσι, κατά την έναρξη της πρώτης χρονιάς λειτουργίας του σχολείου, αυτό δεν διέθετε αυλόπορτα, καλώδια κρέμονταν από τσιμεντοκατασκευές, με μέρος του συρματοπλέγματος που ήταν αιχμηρό να ήταν προσβάσιμο στα παιδιά, ενώ υπήρχαν και άλλα θέματα ασφαλείας για τα οποία οι γονείς κάλεσαν ακόμη και την αστυνομία και τα οποία ο δήμος διόρθωσε μέσα σε λίγες μέρες μετά τις έντονες αντιδράσεις.

Τι αναφέρει ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Γ. Σταυρίδης

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Κορδελιού Ευόσμου, Γιώργος Σταυρίδης, μιλώντας στο GRTImes επισήμανε πως τα παραπάνω θέματα είναι όντως σε γνώση του δήμου και πως ένας από τους λόγους που δεν ικανοποιούνται, είναι πως υπάρχουν άλλα σχολεία που είναι σε χειρότερη κατάσταση.

«Ο πρώτος λόγος είναι ότι όντως υπάρχουν προτεραιότητες. Δεύτερον, ο προγραμματισμός που έχουμε κάνει, εγώ ως αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, έχει τεθεί “εκτός” λόγω της αύξησης της ενέργειας. Αν δεν έχεις χρήματα, δεν μπορείς να παρέμβεις» επισημαίνει.

Ο αντιδήμαρχος τονίζει πως τα έξοδα για θέρμανση και ρεύμα, εκτοξεύτηκαν από τις περίπου 180.000 – 200.000 ευρώ στις 500.000, μέσα σε έναν χρόνο και τον ερχόμενο χειμώνα αναμένεται να είναι ακόμη πιο υψηλά, με αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός να «τινάζεται στον αέρα». Για αυτόν τον λόγο όπως είπε, οι γονείς έχουν δίκαιο μεν, ωστόσο ο δήμος πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει τη λειτουργία των σχολείων σε ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση, ενώ προτεραιότητες βάζει μόνο σε περιπτώσεις επικινδυνότητας.

Όσον αφορά στα κάγκελα, ανέφερε πως σε άλλα σχολεία είναι πολύ χειρότερα και πως επίσης υπάρχει προγραμματισμός, ώστε να γίνονται παρεμβάσεις ανάλογα με το που οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες.

«Η δική μας διοίκηση, ήταν η πρώτη που ξεκίνησε μετά από πολλά χρόνια να βάφει κάγκελα και φταίω εγώ που τα ξεκίνησα και δημιούργησα “πρόβλημα” γιατί είναι τετραχρωμία και φαίνονται πολύ ωραία και έχουν επηρεαστεί όλοι και θέλουν. Αλλά υπάρχουν προτεραιότητες» επανέλαβε.

Για τα προκάτ του παραρτήματος, σημείωσε ότι υπήρχε επικινδυνότητα δεδομένου ότι αυτά εγκαταστάθηκαν εκτάκτως για να καλύψουν την ανάγκη που προέκυψε, καθώς οι δήμοι υποχρεώθηκαν να τρέξουν την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, αλλά έγινε ότι καλύτερο μπορούσε δεδομένων των συνθηκών. Έκανε γνωστό ότι υπέγραψε απόφαση για να γίνει συντήρηση των κλιματιστικών στα προκάτ, καθώς είναι η μοναδική πηγή θέρμανσης και λειτουργούν συνέχεια, δημιουργώντας θέμα υγιεινής αν δεν καθαριστούν.

«Δέχομαι πιέσεις και από αλλού. Τα άλλα νηπιαγωγεία δεν έχουν αυτό το αφρώδες στο έδαφος. Έπρεπε όλα να έχουν το αφρώδες, να έχουν παιχνίδια μέσα… Τώρα με πιέζουν να έχουν και παιχνίδια… Αν είχαμε την οικονομική δυνατότητα να βάζαμε, όμως να έχουν και πιστοποίηση, γιατί χωρίς πιστοποίηση δεν μπορώ να βάλω» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύοσμος: Γονείς κάλεσαν την αστυνομία για την επικινδυνότητα του νηπιαγωγείου (ΦΩΤΟ)

Εύοσμος: Οργή γονέων για προκάτ νηπιαγωγείο χωρίς αυλόπορτα! (ΦΩΤΟ)

Εύοσμος: Οι αντιδράσεις έφεραν αναπλάσεις και ασφαλτοστρώσεις

Εύοσμος: Με αυλόπορτα αλλά χωρίς ρεύμα τα προνήπια! (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top