3η-4η ΥΠΕ: Σε πλήρη ετοιμότητα για την εφαρμογή του σχεδίου αποσυμφόρησης του ΕΣΥ

3η-4η ΥΠΕ: Σε πλήρη ετοιμότητα για την εφαρμογή του σχεδίου αποσυμφόρησης του ΕΣΥ

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται πλέον τόσο η 3η όσο και η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδος, έτσι ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο που συζητείται εδώ και ημέρες για την αποσυμφόρηση του συστήματος Υγείας, στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης.

«Εμείς κάναμε όλες τις επαφές και τις συζητήσεις που έπρεπε να κάνουμε, πλέον οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν σε πολιτικό επίπεδο» τονίζει στο GRTimes o διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης, ο οποίος μάλιστα πρόσθεσε ότι δεν βρισκόμαστε πια πολύ μακριά από την εφαρμογή του σχεδίου. «Τα πράγματα δεν πάνε καλά. Περιμένουμε δύο – τρεις εφημερίες ακόμη, όμως οι μέχρι τώρα ενδείξεις δεν είναι ενθαρρυντικές. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή» τόνισε.

Σ’ ότι αφορά το σχέδιο αποσυμφόρησης, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν απέχει πολύ από αυτό που εφαρμόστηκε πέρσι, τέτοιες ημέρες. Συγκεκριμένα προβλέπει τη μετατροπή του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος -όπως επιβεβαίωσε σε χθεσινό ρεπορτάζ του GRTimes η αναπληρώτρια διευθύντρια, Βασιλική Τραούδα σε νοσοκομείο Covid, ενώ βοήθεια θα παρέχουν σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη τόσο ο «Άγιος Παύλος», όσο και το «Γ. Γεννηματάς», που συνέδραμαν και στο προηγούμενο κύμα κορωνοϊού κι έχουν ενημερωθεί επίσης, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Επιπλέον για την αποσυμφόρηση του ΕΣΥ, αναμένεται να επιστρατευτεί και η ιδιωτική κλινική «Αρωγή» του ομίλου Euromedica, η οποία συνέδραμε επίσης πέρσι, παρέχοντας 200 κλίνες, για ασθενείς που έχουν σχεδόν ιαθεί, αλλά χρειάζονται οξυγόνο λίγων ημερών προκειμένου να πάρουν εξιτήριο.

Μπογιατζίδης: Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι

Στην ετοιμότητα του συστήματος να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο αποσυμφόρησης, αναφέρθηκε και ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, μιλώντας στο GRTimes, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μείζον θέμα του εμβολιασμού.

«Σχέδια και συζητήσεις έχουν γίνει πολλά μέχρι σήμερα. Οφείλουμε να είμαστε σε ετοιμότητα ώστε να αποσυμπιέσουμε τα νοσοκομεία σε περίπτωση που χρειαστεί, όμως το ζήτημα στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι μόνο αυτό. Ζήτημα είναι επίσης ότι χθες, χάσαμε μία 44χρονη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών που δεν είχε εμβολιαστεί. Είναι ανάγκη οι συμπολίτες που δεν έχουν λάβει ακόμη τις δόσεις των εμβολίων να δουν με μεγαλύτερη σοβαρότητα το ζήτημα. Πρέπει να αποφύγουμε τη δημιουργία μονοθεματικών νοσοκομείων, καθώς υπάρχουν και άλλα περιστατικά που χρίζουν φροντίδας από το σύστημα. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ξεχάσουμε αυτό που αντιμετωπίσαμε πέρσι» τόνισε χαρακτηριστικά ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ.

Πάντως ο κ. Μπογιατζίδης δεν απέφυγε να τονίσει ότι «η πίεση είναι ήδη υπαρκτή και έντονη τόσο στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όσο και στα περιφερειακά όπως αυτά της Ημαθίας, της Πέλλας, της Καστοριάς, όμως πρόσθεσε πως «οφείλουμε να διαχειριστούμε τα δεδομένα του συστήματος έτσι ώστε να αντέξει και να εξυπηρετήσει όλα τα περιστατικά που χρειάζονται νοσηλεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top