4η ΥΠΕ: Ας μιλήσουμε για τον διαβήτη

4η ΥΠΕ: Ας μιλήσουμε για τον διαβήτη

Με ένα νέο έντυπο με τίτλο «Ας μιλήσουμε για τον διαβήτη», απλά μηνύματα, ζωηρά χρώματα και όμορφες εικόνες, η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης επιχειρεί να μιλήσει στα παιδιά της διασυνοριακής περιοχής για το παιδικό σακχαρώδη διαβήτη.

“Γιατί εμφανίζεται ο σακχαρώδης διαβήτης;” “Ποια είναι τα συμπτώματα;” “Πως βοηθάει η άσκηση και η διατροφή;” “Τι χρειάζεται να κάνουμε στο σχολείο;” Αυτά είναι μερικά από τα βασικά ζητήματα που συζητούν μεταξύ τους οι μικροί ήρωες του εντύπου.

Το ενημερωτικό έντυπο επικεντρώνεται κυρίως στα παιδιά με στόχο να τα ενημερώσει αλλά και να περάσει μηνύματα για τη ζωή με το διαβήτη. Περιέχει πληροφορίες για τα συμπτώματα, την ινσουλίνη, την διατροφή και τη άσκηση του παιδιού με διαβήτη.

Παράλληλα, επικεντρώνεται στην διαχείριση των παιδιών με διαβήτη στο σχολικό περιβάλλον, ενώ δίνει απαντήσεις σε κάποιες βασικές ερωτήσεις.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του εντύπου έγινε στο πλαίσιο του έργου «Κοινές δράσεις για την προάσπιση και βελτίωση της Δημόσιας Υγείας στη Διασυνοριακή Περιοχή» με ακρωνύμιο «IpA Shield II», και βρίσκεται διαθέσιμο στις τρεις γλώσσες του προγράμματος, στα ελληνικά, τα αγγλικά και την επίσημη γλώσσα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην ιστοσελίδα του έργου και στην σελίδα του έργου IpA Shield II στο Facebook.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο IpA Shield II και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του στη διεύθυνση https://ipashieldii.eu/.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΥπΑΑΤ: Ανοίγουν οι αιτήσεις για εγγειοβελτιωτικά έργα 40 εκατ. ευρώ

Τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού παικτών στον ΠΑΟΚ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top