4ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού: «Ζήσε το καλοκαίρι μέσα στην πόλη» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

4ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού: «Ζήσε το καλοκαίρι μέσα στην πόλη» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με 23 μουσικές εκδηλώσεις, 11 θεατρικές παραστάσεις και τρεις performance επιστρέφει δυναμικά το 4ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Έλενα Μητσάλη 

Με πλούσιο πρόγραμμα, «δυνατά» σχήματα αλλά και με συναυλίες για όλα τα γούστα «σηκώνει» αυλαία το 4ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού στις 9 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέφερε συγκινημένος πως το «το μήνυμα του φετινού φεστιβάλ είναι: Ζήσε το καλοκαίρι μέσα στην πόλη».

Αναλυτικά ο κ. Ζέρβας τόνισε «βρισκόμαστε εδώ για να προλογίσουμε και να ξεκινήσουμε το 4ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού. Κάτι για το οποίο είχα ονειρευτεί και είχα δεσμευτεί, ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα έχει το καλοκαιρινό του φεστιβάλ. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν η πανδημία, παρόλο αυτά είχαμε το Θέατρο Kήπου και όπου αλλού δόθηκαν παραστάσεις με γεμάτες αίθουσες και πολλά χαμόγελα. Στη φετινή διοργάνωση χαιρόμαστε που έχουμε ακόμη πιο πλούσιο πρόγραμμα σε όλους τους τομείς. Μουσικοί, performance, χορό και νέους καλλιτέχνες. Η Θεσσαλονίκη φέτος το καλοκαίρι θα έχει πολλούς λόγους να περνάει όμορφα τα βράδια της».

Από τη μεριά της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Μαρία Καραγιάννη επεσήμανε ότι «στο 4ο φεστιβάλ καλοκαιριού έχουμε να περιμένουμε πολύ θέατρο, πολύ μουσική, performance, πολλές συνεργασίες με φορείς, καθώς και εξαιρετικές δουλειές, μουσικές και θεατρικές. Το πρόγραμμα φτιάχτηκε με πολύ όρεξη και μεράκι. Αυτό που κάνει ξεχωριστό το Φεστιβάλ είναι ότι επιδιώκουμε συνέργειες και συνεργασίες, προκειμένου να προβάλουμε τον καλλιτεχνικό πλούτο της πόλης, δίνοντας βήμα σε μικρότερους καλλιτέχνες να εκφραστούν».

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης, Γιώργος Χατζηνάσιος εμφανώς συγκινημένος από τα λεγόμενα του κ. Ζέρβα τόνισε μεταξύ άλλων ότι «είναι τα ωραιότερα λόγια που έχω ακούσει από δήμαρχο, σε όλη την Ελλάδα. Ευχαριστώ για την αποδοχή της πρόσκλησης για να γίνει αυτή η συναυλία. Ευχαριστώ και τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή, η οποία πριν κάποια χρόνια σε ανάλογη συναυλία είχε παίξει κάποιο έργο μου, στο Μέγαρο Μουσικής. Θέλω να σας πω ότι η συναυλία αυτή, γίνεται μέσα από την καρδιά μου και την περίμενα πάρα πολλά χρόνια. Ήθελα πολλά χρόνια να παίξω στον τόπο μου, μιας και η προηγούμενη συναυλία μου στη Θεσσαλονίκη ήταν το 1978 με το “Μάθημα Σολφέζ”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top