51ο Φεστιβάλ Ολύμπου: Εντυπωσιακή η έκθεση «Προσωπική μυθολογία» του εικαστικού Αστέρη Γκέκα

51ο Φεστιβάλ Ολύμπου: Εντυπωσιακή η έκθεση «Προσωπική μυθολογία» του εικαστικού Αστέρη Γκέκα

Ο προσωπικός δρόμος, η προδοσία, οι αλλαγές που συντελούνται στη ζωή μας, οι αρχαίοι μύθοι και η ιστορία του αρχαιολογικού χώρου του Δίου, συνθέτουν μεταξύ άλλων τα έργα του εικαστικού Αστέρη Γκέκα, «Προσωπική μυθολογία», τα οποία φιλοξενούνται στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Πάρκου Δίου.

Η έκθεση ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 51ου Φεστιβάλ Ολύμπου, και θα διαρκέσει μέχρι τέλη Αυγούστου. Μια «παράσταση» στην οποία ο καλλιτέχνης περιηγείται στα ιερά του Δίου, παρακολουθεί τις επιτελέσεις και συνομιλεί με τους μύστες και τις ιέρειες. Συνθέτει, έτσι, την προσωπική του μετα-μυθολογία με διαχρονικά και συγχρονικά υλικά και τα μετουσιώνει σε μοναδικές καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις.

«Ένα σημαντικό στοιχείο του Αστέρη Γκέκα είναι το χρώμα. Το χρώμα που εγκλωβίζει τη στιγμή, με μια υπέροχη πανδαισία χρωμάτων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΟΡΦΕΟ κ. Γιώργος Χανδόλιας, παρουσιάζοντας τον καλλιτέχνη στο κοινό. Για την έκθεση μίλησαν επίσης ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος και η βουλεύτρια Μπέττυ Σκούφα.

Τα έργα του Γκέκα αποτελούν πολυεπίπεδες εικαστικές αφηγήσεις, με βασικά χαρακτηριστικά το ευδιάκριτο θέμα, την αναπαραστατικότητα, την απλότητα και την αμεσότητα της ξυλογλυπτικής τεχνικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Τι ισχυρίζεται ο 22χρονος που βούτηξε στη θάλασσα (VIDEO)

«Η πόρνη από πάνω» στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» στη Θεσσαλονίκη

Β. Σινκεβίτσιους σε Μ. Σπυράκη: 7 εκατ. ευρώ για την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα στην Ελλάδα

Θεσσαλονίκη-Κορωνοϊός: “Γεμίζουν” τα επείγοντα των νοσοκομείων – Νέα πίεση προ των πυλών

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top