6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης: «Προειδοποιούσαμε για κρούσματα και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε»

6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης: «Προειδοποιούσαμε για κρούσματα και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε»

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Την κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού, μετά τη συγχώνευση τμημάτων καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης.

Οι γονείς του σχολείου με κινητοποιήσεις και τα παιδιά με αποχή από τα μαθήματα, είχαν χαρακτηρίσει ως υγειονομικά παράλογη την απόφαση σύμπτυξης τριών τμημάτων της Α` τάξης Γυμνασίου σε δύο, καθώς οι αίθουσες είναι πιο μικρές από αυτές σε άλλα σχολεία και δεν αερίζονται επαρκώς γιατί πολλές έχουν μικροσκοπικά παράθυρα.

Δυστυχώς οι φόβοι τους για διασπορά του κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν, αφού όπως αναφέρει στο GRTimes.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 6ου Γυμνασίου, Ράνια Τσιρίδου, από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και χθες 25-10-2021, εντοπίστηκαν στο σχολείο 9 κρούσματα κορωνοϊού.

Μέχρι να γίνει η συγχώνευση των τριών τμημάτων και από την αρχή του σχολικού έτους, σε ολόκληρο το σχολείο υπήρχε μόλις ένα κρούσμα, γεγονός που σύμφωνα με τους γονείς αποδεικνύει ότι η απόφαση σύμπτυξης ήταν επικίνδυνη για το συγκεκριμένο σχολείο που είναι κτιριολογικά ακατάλληλο να εξασφαλίσει υγειονομικά αποδεκτές εκπαιδευτικές συνθήκες, εν μέσω μάλιστα νέας μεγάλης έξαρσης της πανδημίας.

Από τα συνολικά εννέα κρούσματα, τα οκτώ αφορούν μαθητές της Α` τάξης, στην οποία έγινε και η συγχώνευση και το ένα, μαθητή της Β` τάξης. «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία μήπως υπάρξουν και άλλα κρούσματα τα οποία ανεβαίνουν παντού και για το σχολείο μας ακόμη πιο πολύ, που έχει μικρές αίθουσες και αυλή» λέει η κα. Τσιρίδου.

«Νοιάζεται ΑΡΑΓΕ πραγματικά το υπουργείο για την υγεία των παιδιών μας, (όπως μας διαβεβαιώνει), από τη στιγμή που για 1,5 καθηγητή, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών και των οικογενειών τους (που χάνουν και εισοδήματα όταν κολλάνε και απέχουν  από την εργασία τους), ή μήπως ΔΕ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ;;; Η μεγαλύτερη αδικία , είναι να αντιμετωπίζεις ως ίσους τους ανόμοιους”, έλεγε ο Αριστοτέλης. Το δικό μας σχολείο, ΔΕΝ είναι όμοιο με τα άλλα, γιατί υστερεί κτιριολογικά και έχει ΑΝΑΓΚΗ από ολιγομελή τμήματα για να λειτουργήσει με σχετική ασφάλεια», επισημαίνει ο Σύλλογος και σε σχετική του ανακοίνωση μετά τον εντοπισμό των εννέα κρουσμάτων, ζητώντας από τους αρμόδιους να δώσουν άμεση λύση στο υγειονομικό πρόβλημα που δημιούργησε η συγχώνευση τμημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις αίθουσες “κλουβιά” με 27 μαθητές (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη-Δημαρχείο: Διαμαρτυρία από τον Σύλλογο Γονέων του 6ου Γυμνασίου (VIDEO) 

Αποχή για 2η μέρα στο 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης ενάντια στο “στοίβαγμα” (VIDEO)

6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης: Αποχή μαθητών που “στοιβάζονται” σε τάξεις (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ