6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις αίθουσες “κλουβιά” με 27 μαθητές (ΦΩΤΟ)

6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις αίθουσες “κλουβιά” με 27 μαθητές (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Συνέχισαν για τρίτη μέρα την αποχή οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τη σύμπτυξη τριών τμημάτων της Α` τάξης, σε δύο. Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις και οι γονείς

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες τους, εμφανίζονται μαθητές και γονείς στο 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση για σύμπτυξη τριών τμημάτων σε δύο, με αποτέλεσμα – όπως λένε – να στοιβάζονται 27 παιδιά σε ακατάλληλες αίθουσες.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του GRTimes.gr, οι αίθουσες στο συγκεκριμένο σχολείο είναι αρκετά μικρές, στενές και χαμηλοτάβανες, διαθέτοντας στις περισσότερες περιπτώσεις μικρά παράθυρα που δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση για τον σωστό αερισμό του χώρου.

Μάλιστα, σε περίπτωση που εφαρμοστεί η συγκεκριμένη απόφαση, οι μαθητές θα αναγκαστούν προφανώς να καθίσουν ανά δύο στα θρανία και σε κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο διασποράς του κορωνοϊού, σε περίπτωση κρούσματος.

Μέλη του Συλλόγου Γονέων, συγκεντρώνονταν τις τελευταίες ημέρες τα πρωινά, έξω από το σχολείο, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τους μαθητές που έκαναν αποχή, ενώ φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον κύκλο επαφών και ενημερώσεων προς διάφορους φορείς, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο και άλλων δράσεων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, ενώ πολλοί εκπαιδευτικοί του σχολείου, βρίσκουν δίκαιο το αίτημα των μαθητών, η διεύθυνση ζήτησε σήμερα την πραγματοποίηση των μαθημάτων μέσω webex, γεγονός που σημαίνει και απουσίες για τους μαθητές που κάνουν αποχή. Κάτω από αυτά τα δεδομένα, η αποχή ίσως σταματήσει από αύριο, ωστόσο όπως λένε οι γονείς, δεν θα σταματήσουν τις προσπάθειες τους, μέχρι να ανακληθεί η απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης: Αποχή μαθητών που “στοιβάζονται” σε τάξεις (VIDEO)

Αποχή για 2η μέρα στο 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης ενάντια στο “στοίβαγμα” (VIDEO)

11ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης: Στα “κάγκελα” κατά της συγχώνευσης τμημάτων οι μαθητές (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ