«Στόχος του 6oυ Olympic Day Run Greece, είναι να ανεβάσουμε τη Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα αλλά και στη Διεθνή Ολυμπιακή Οικογένεια». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Α’ Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Μουσείου Αθλητισμού Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.

Ρεπορτάζ: Ελένη Μητσάλη

Στη σημερινή (20/3) εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, για το 6o Olympic Day Run Greece, αναφέρθηκε η διαδρομή του αγώνα, η ασφάλεια των συμμετεχόντων, οι στόχοι για τον αγώνα αλλά και η συμμετοχή νέων μελών οικογενειών τόσο από τη Θεσσαλονίκη, όσο και από ολόκληρη τη χώρα.

«Το Ολυμπιακό ιδεώδες είναι ένα»

«Το Ολυμπιακό ιδεώδες είναι ένα και δεν αμφισβητείται. Έτσι και αυτός ο αγώνας δρόμου είναι ένας και δεν αμφισβητείται. Είναι ο μοναδικός Ολυμπιακός αγώνας δρόμου και γίνεται στην πόλη μας ως μια μεγάλη γιορτή. Το σημαντικό είναι ότι ενσαρκώνει το Ολυμπιακό πνεύμα και στο πλαίσιο αυτό θέλουμε να δώσουμε άλλη διάσταση και να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νέες οικογένειες και νέα μέλη» υπογράμμισε η Πρέσβειρα του Ολυμπιακού προγράμματος Olympic Day Run, Ευγενία Μανωλίδου.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Α’ αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Μουσείου, Στέλιος Αγγελούδης τόνισε: «Ξεκινήσαμε ως Ολυμπιακή Επιτροπή και Ολυμπιακό Μουσείο σε συνεργασία με το Διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ και την τοπική επιτροπή, αλλά κυρίως με την αθλητική κοινωνία, να διοργανώσουμε έναν αγώνα δρόμου ο οποίος δεν είναι ένας αγώνας δρόμου όπως οι υπόλοιποι, είναι μια Ολυμπιακή Γιορτή. Θέλουμε μέσα από αυτό το δρομικό γεγονός να καταφέρουμε δυο πράγματα. Το ένα είναι η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει μια Ολυμπιακή γιορτή, η οποία αυτόματα θα την έθετε στην “καρδιά” της Διεθνούς Ολυμπιακής Οικογένειας. Αγαπάμε αυτήν την πόλη και θέλουμε να είναι μέρος της μεγάλης Ολυμπιακής οικογένειας. Ο στόχος μας πριν από 6 χρόνια ήταν αυτός ο θεσμός να γίνει ένας θεσμός μαζί με άλλες 206 χώρες. Στόχος του 6oυ Olympic Day Run Greece, είναι να ανεβάσουμε τη Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα αλλά και στη Διεθνή Ολυμπιακή Οικογένεια».

«Το πρόγραμμα θα είναι ετήσιο»

«Μιλάμε για τον Ολυμπιακό αγώνα, μέσα από τον οποίο θέλουμε να “παντρέψουμε” τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την εκπαιδευτική δύναμη του αθλητισμού. Άρα έχουμε μεγαλύτερους στόχους από το να τρέξουμε μια μέρα ή μια ώρα. Το πρόγραμμα είναι ετήσιο πλέον και θα ξεκινάει κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο με τα σχολεία και μέσα από την εκπαίδευση θα έχει εκπαιδευτικές δράσεις αλλά και πολιτιστικές. Πάμε δυνατά, πάμε ψηλά», ανέφερε η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης
 και Γενική Διευθύντρια του ‘’Olympic Day Run’’ Greece, Δρ. Κυριακή Ουδατζή.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, Τάσος Τομπούλης επισήμανε ότι «πρέπει σε όλους μας να δοθεί ένα έναυσμα για να ασχοληθούμε με το Ολυμπιακό Ιδεώδες. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε και όλοι να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια του 6oυ Olympic Day Run Greece γιατί η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει και Ολυμπιακή πόλη, όχι μόνο να είναι αθλητική».

Δείτε τι δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, ο τεχνικός υπεύθυνος και υπεύθυνος ασφαλείας του 6ου Olympic Day Run, Ματθαίος Καϊσίδης:

Τέλος, το «παρών» έδωσε και ο μικρός Πρεσβευτής του σχολικού αγώνα των 1,5 km, Εμμανουήλ Κουτσάκης στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους τους Θεσσαλονικείς.

«Να έρθουν όλοι και να τρέξουμε και να περάσουμε τέλεια», είπε.

Να σημειωθεί πως ο μόλις 8 ετών, Εμμανουήλ Κουτσάκης, εμπνευσμένος από τα μηνύματα του “Olympic Day Run”, συνέθεσε και παρουσίασε στο κοινό, τον Επίσημο Ύμνο του “Olympic Day Run Greece”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορυφαίοι αθλητές, ποδοσφαιριστές και μπασκετμπολίστες σας προσκαλούν στο Olympic Day Run

Λαμπερή εκδήλωση για τη βράβευση των υποστηρικτών του Olympic Day Run Greece (ΦΩΤΟ-VIDEO)

5ο Olympic Day Run Greece-Θεσσαλονίκη: Εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 10 χλμ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Έτοιμο για εκκίνηση στις 29 Μαΐου με ρεκόρ εγγραφών, το 5ο Olympic Day Run (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top