86η ΔΕΘ: Κυκλική οικονομία, τεχνολογία & επενδύσεις στο επίκεντρο-Προσδοκίες για την καλύτερη έκθεση της δεκαετίας (ΦΩΤΟ)

86η ΔΕΘ: Κυκλική οικονομία, τεχνολογία & επενδύσεις στο επίκεντρο-Προσδοκίες για την καλύτερη έκθεση της δεκαετίας (ΦΩΤΟ)

Στις θεματικές ενότητες της έκθεσης, στις προσδοκίες που δημιουργεί η επαφή με την τιμώμενη χώρα (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) για επενδυτικές προοπτικές, στην ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ καθώς και στην σπουδαιότητα του θεσμού για την πόλη της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκαν εκτενώς σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν η διοίκηση της ΔΕΘ Helexpo από κοινού με πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Κοσμίδου 

Αίσθηση αισιοδοξίας για τις οικονομικές και κοινωνικές προοπτικές της Θεσσαλονίκης με το πέρας της 86ης ΔΕΘ, η οποία πρόκειται να ανοίξει τις πύλες της το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και αναμένεται όπως εκτιμούν οι διοργανωτές να είναι η μεγαλύτερη έκθεση της δεκαετίας, κυριάρχησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε.

Πάνω από 1.400 εκθέτες και συμμετοχές από 19 κράτη

Η πόλη γιορτάζει ξανά, η ΔΕΘ επέστρεψε” ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρείας, ΔΕΘ-Helexpo AE, Τάσος Τζήκας στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου και πρόσθεσε ” με περισσότερους από 1.400 άμεσους εκθέτες, συμμετοχές από 19 κράτη, τιμώμενη χώρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εννέα θεματικά αφιερώματα μεταξύ των οποίων ένα νέο για την κυκλική οικονομία, ένα εντυπωσιακό επετειακό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και βέβαια το Thessaloniki Helexpo Forum στην τρίτη του διοργάνωση, η 86η ΔΕΘ θα αφήσει φέτος έντονο το αποτύπωμα της στο επιχειρείν, την οικονομία, την πολιτική, τον πολιτισμό αλλά και την αναψυχή που έχουμε φροντίσει να καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις και οι οποίες αναμένεται να δώσουν την πινελιά της γιορτής στη διοργάνωση. Στην επισκεψιμότητα θα προσεγγίσουμε αριθμούς, πιθανώς άνω των 250.000 επισκεπτών, που πρέπει να πάμε πολλά χρόνια πίσω για να τους δούμε, ίσως στο 1991 όταν είχαμε 300.000 επισκέπτες. Μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Στην 86 η ΔΕΘ συμμετέχουν 19 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΑΕ, ΗΠΑ, Λουξεμβούργο, Μπαγκλαντές, Βιετνάμ, Ινδονησία,
Ουκρανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αρμενία, Ιράν, Ιταλία, Πολωνία, Σερβία, Κύπρος, Γεωργία, Ρουμανία, Ινδία, Νεπάλ και Αίγυπτος.

Σαράντα έξι Επιμελητήρια από όλη τη χώρα με 320 επιχειρήσεις δίνουν το «παρών» υπό την «ομπρέλα» της Κεντρικής Ένωσης
Επιμελητηρίων Ελλάδας, ενώ ξεχωριστές παρουσίες έχουν το ΕΕΘ, το ΕΒΕΘ και το ΕΒΕΑ.

Υπερπαραγωγή το περίπτερο των ΗΑΕ

Όπως ανέφερε επιπλέον η διοίκηση της ΔΕΘ Helexpo η φετινή διοργάνωση λαμβάνοντας υπόψη τη σπουδαιότητα της προσέγγισης σε νέες αγορές, υποδέχεται μέσα από τον θεσμό της τιμώμενης χώρας τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δίνοντας την ευκαιρία για ενίσχυση των ιστορικών δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο λαών, αλλά και το κίνητρο για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών εμπορικών, επενδυτικών και πολιτιστικών σχέσεων.

Επιπλέον η φετινή έκθεση εστιάζει το ενδιαφέρον της στην περιφερειακή ανάπτυξη μέσα από το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας προσκαλώντας να συμμετάσχουν επιμελητήρια, επιχειρήσεις, αλλά και πρακτικές που αναδεικνύουν το εύρος και τις εφαρμογές της στην ελληνική αγορά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης αναφέρθηκε εκτενώς στην φετινή τιμώμενη χώρα τονίζοντας ότι “οι εταιρείες των ΗΑΕ θα φιλοξενηθούν στο περίπτερο 13, το οποίο έχει έκταση περίπου 6.000 τετραγωνικά μέτρα, καταλαμβάνοντας τα 5.000 τετραγωνικά. Το περίπτερο της τιμώμενης χώρας θα είναι υπερπαραγωγή. Οι εταιρείες που θα έρθουν είναι εντυπωσιακές και ασχολούνται με τεχνολογία, καινοτομία, επενδυτικά καθώς και εταιρείες τροφίμων”, ενώ εκτίμησε ότι “πάμε για την καλύτερη έκθεση της δεκαετίας“.

Προσομοιωτής Rafale

Εντυπωσιακές αναμένονται να είναι και οι επιδείξεις στο περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς για πρώτη φορά θα υπάρξει προσομοιωτής του μαχητικού αεροσκάφους Rafale, του νέου αποκτήματος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και του F-35.

Οι συναυλίες και τα εισιτήρια

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αναφέρθηκε επίσης στο πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που θα πλαισιώσει και φέτος τη ΔΕΘ, με καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Λέκκας, η Πάολα, ο Γιώργος Μαζωνάκης και ο Βασίλης Καρράς.

Την Τετάρτη 14 και Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, στο μουσικό κομμάτι, οι αδερφοί Τσαχουρίδη θα παρουσιάσουν ειδικό αφιέρωμα στον Πόντο και τη Μικρά Ασία (την πρώτη ημέρα) και την επομένη θα ανέβουν στη σκηνή της ΔΕΘ οι Γιώργος Νταλάρας και Εστουδιαντίνα.

Όπως έκανε γνωστό ο προαναφερόμενος το ατομικό εισιτήριο για είσοδο στην έκθεση είναι 8 ευρώ και το οικογενειακό (γονείς και δύο παιδιά) στοιχίζει 25 ευρώ και μπορούν να επωφεληθούν από αυτό και οικογένειες με τρία παιδιά, με την επίδειξη της κάρτας τρίτεκνου. Η ΔΕΘ περιλαμβάνει το καθιερωμένο, σε υβριδική μορφή, Thessaloniki Helexpo Forum, τη συνεδριακή πλατφόρμα διαλόγου για όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά και οικονομικά ζητήματα της χώρας.

Προχωρά η ανάπλαση του εκθεσιακού χώρου της ΔΕΘ

Από πλευράς του ο υφυπουργός εσωτερικών (τομέα Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης επισήμανε ότι «η έναρξη της ΔΕΘ φέτος συμπίπτει με την έξοδο της χώρας από την 12ετη ενισχυμένη εποπτεία και την ενεργειακή κρίση που έχει ήδη σημάνει συναγερμό σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη. Οι μεταρρυθμίσεις και οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις που έχουν γίνει επιβεβαιώνονται και από την μεγάλη συμμετοχή εκθετών στην 86η ΔΕΘ. Στέλνουμε μήνυμα διεύρυνσης και αναβάθμισης των σχέσεων μας με τις χώρες της ευρύτερης γειτονιάς μας», ενώ κλείνοντας αναφέρθηκε στην ανάπλαση του εκθεσιακού χώρου της ΔΕΘ, τονίζοντας ότι «φιλοδοξούμε πέρα από οικονομική γέφυρα του σήμερα με το αύριο, ο χώρος αυτός να είναι και μία γέφυρα πρασίνου που θα συνδέει το θαλάσσιο μέτωπο με το campus του ΑΠΘ και την περιοχή των 40 εκκλησιών και του Σέιχ Σού».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας επισήμανε ότι στόχος της φετινής ΔΕΘ είναι να ενισχύσουμε τους δεσμούς φιλίας με την τιμώμενη χώρα, λέγοντας ότι ”ο δήμος Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται στη φετινή έκθεση με τη θεματική της κυκλικής οικονομίας αλλά και τη σημαντική έκθεση για την Μικρασιατική Καταστροφή”.

Τέλος η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου κατά τον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη σημασία του αφιερώματος στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, το οποίο αποτελεί μία από τις θεματικές ενότητες της 86ης ΔΕΘ.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν επίσης και απηύθυναν χαιρετισμό ο διευθυντής του υπουργείου οικονομικών ΗΑΕ Ρασίνγκ Αλ Τινέιτζι, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ Helexpo Αλέξης Τσαξιρλής, ο υπεύθυνος εκδηλώσεων της αθηναϊκής ζυθοποιίας Λάζαρος Βογιατζόγλου και ο αντιπρόεδρος της Παπαστράτος Ιάκωβος Καργαρώτος.

Η 86 η ΔΕΘ θα λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 έως τις 22:00 και τις καθημερινές από τις 16:00 έως τις 22:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σολτς: Η Γερμανία «θα περάσει τον χειμώνα με θάρρος και σθένος», παρά τα σφάλματα της πολιτικής Μέρκελ

Συμμετοχή του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί ο «Ερμής» σε μεγάλη διαδήλωση στις Βρυξέλλες

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top