Α. Γεωργιάδης σε Κ. Γρηγοριάδη: «Κράτος χωρίς κρατική βία δε γίνεται στον πλανήτη»

Α. Γεωργιάδης σε Κ. Γρηγοριάδη: «Κράτος χωρίς κρατική βία δε γίνεται στον πλανήτη»

«Κράτος χωρίς κρατική βία δε γίνεται στον πλανήτη» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στον βουλευτή του ΜεΡΑ25, Κλέωνα Γρηγοριάδη, ο οποίος κατηγόρησε τον υπουργό ότι παρενέβη στη Δικαιοσύνη όταν τάχθηκε υπέρ των αστυνομικών για την υπόθεση στο Πέραμα.

«Εσείς χαρακτηρίσατε δολοφονία το περιστατικό στο Πέραμα. Αν εγώ έλεγα ότι έκανα καλά τη δουλειά μου αυτό είναι παρέμβαση; Εάν στο Πέραμα έχουμε δολοφονία έχουμε 7 φυσικούς αυτουργούς και όταν εσείς καταδικάζετε τους 7 αστυνομικούς ως δολοφόνους εσείς δεν κάνετε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Αν υποτεθεί ότι κάνετε εσείς παρέμβαση κάνω κι εγώ κι όποιος αναφερθεί επί της υπόθεσης», τόνισε ο Υπουργός για να συμπεράνει ότι ούτε ο ίδιος αλλά ούτε κάποιος βουλευτής μπορεί να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη διότι είναι ανεξάρτητη.

«Θέλουμε ασφάλεια και τάξη»

Ο υπουργός, πάντως, τόνισε ότι στην προκειμένη περίπτωση συγκρούεται η διαφορά οπτικής που έχουν τα κόμματα ως προς την Αστυνομία. «Εμείς θέλουμε ασφάλεια και τάξη και για να έχουμε ασφάλεια και τάξη πρέπει να έχουμε αστυνομία που λειτουργεί», είπε και προσέθεσε ότι όσα υποστηρίζει ο κ. Γεωργιάδης ήταν θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όλα τα τελευταία να καταργηθούν τα ΜΑΤ, η ΔΙΑΣ τα ακούγαμε και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Καταργήθηκαν και δεν το ξέρα;», σημείωσε με νόημα για να καταλήξει στην εξής θέση που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη Βουλή: « Δεν υπάρχει αστυνομία χωρίς αντίστοιχες ομάδες, διότι πρέπει το κράτος που κατά τον Βεμπερ έχει το μονοπώλιο της κρατικής βίας να μπορεί να εφαρμόσει το νόμο όταν κάποιο κομμάτι της κοινωνίας ασκεί βία. Μπορουμε συζητήσουμε πως θα γίνει ο έλεγχος αυτής της κρατικής βίας και ποια είναι τα όρια αυτής της κρατικής βίας αλλά κράτος χωρίς κρατική βία δεν γίνεται».

Πηγή: ethnos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top