Α. Κόπτσης για άνοιγμα σχολείων: Το πρώτο στοίχημα πέτυχε (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Α. Κόπτσης για άνοιγμα σχολείων: Το πρώτο στοίχημα πέτυχε (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Την ικανοποίηση του για το άνοιγμα των σχολείων μετά από μια μεγάλη περίοδο αναστολής της λειτουργίας τους, εξέφρασε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, σε συνέντευξη του στον Real FM Θεσσαλονίκης και στη Μαρία Σαμολαδά.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Χθες που γυρίζαμε στα σχολεία και σήμερα, ένιωθα λίγο σαν τον Σεπτέμβριο» ανέφερε ο κ. Κόπτσης, που όπως είπε, λόγω της πάρα πολύ καλής προετοιμασίας και στην Περιφερειακή Εκπαίδευση και στο Υπουργείο Παιδείας και χάρη στον στρατηγικό σχεδιασμό που είχε προηγηθεί και στις πάρα πολλές οδηγίες, δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα.

«Δόθηκαν απαντήσεις σχεδόν σε όλα τα ερωτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας με σκοπό να αμβλυνθούν λίγο οι ανησυχίες των γονιών, των μαθητών, των εκπαιδευτικών. Έτσι χθες ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά. Όλα τα σχολεία λειτούργησαν, όλοι οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους και οι μαθητές με ένα πολύ μικρό ποσοστό αποχής, γύρω στο 20%, το οποίο σήμερα αυξήθηκε λίγο» τόνισε ο Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρώτο στοίχημα που αφορούσε στην επιστροφή των μαθητών της Γ` Λυκείου, πέτυχε και μένουν άλλα δύο, ένα την επόμενη Δευτέρα με την επιστροφή των μαθητών του Γυμνασίου και των υπόλοιπων τάξεων του Λυκείου και ένα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις στις 15 Ιουνίου.

Τι θα γίνει με το Δημοτικό

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει με το Δημοτικό και το αν θα επαναλειτουργήσει φέτος, ο κ. Κόπτσης είπε ότι αναγκαστικά θα πρέπει να υπάρξει αναμονή μέχρι και την τελευταία στιγμή και πως αν οι καταστάσεις που θα βρισκόμαστε τότε το επιτρέψουν, τότε θα ξαναρχίσει τη λειτουργία του τη 1η Ιουνίου.

«Αυτή τη στιγμή πάμε πολύ καλά. Να δούμε πως θα συνεχιστεί η κατάσταση, τι θα πουν οι ειδικοί και ανάλογα θα πάρουμε αποφάσεις….Ο  στόχος είναι για 1η Ιουνίου με παράταση, αντί για τις 15, στις 30 Ιουνίου» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τον Σεπτέμβριο τα σχολεία θα ξεκινήσουν νωρίτερα, ενδεχομένως στη 1 του μηνός, ώστε να καλυφθεί η ύλη .

Για τις κάμερες στα σχολεία

Μιλώντας για την τοποθέτηση καμερών στις σχολικές αίθουσες και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης εξήγησε πως πρόκειται για την εφαρμογή νομοθεσίας που έχει περάσει το Υπουργείο Παιδείας, ώστε όσοι μαθητές μένουν στο σπίτι και δεν μπορούν να παραβρίσκονται στο σχολείο για διάφορους λόγους , να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τη διδασκαλία, με κάποια κάμερα, με κάποια πλατφόρμα.

«Δεν είναι μόνιμη αλλά μια έκτακτη κατάσταση. Είναι γεγονός ότι οτιδήποτε καινούριο, ριζοσπαστικό και νεωτεριστικό και στην κοινωνία και στην εκπαίδευση, δημιουργεί αντιδράσεις. Όταν όμως υιοθετηθεί, περάσει η χρησιμότητα και η χρηστικότητα, οποιασδήποτε νέας προσπάθειας, μετά μπορούμε να απολαύσουμε τα ευεργετήματα της» σχολίασε ο κ. Κόπτσης, λέγοντας πως ο γνώμονας είναι να ωφεληθούν οι μαθητές και πως για να γίνει αυτό μερικές φορές πρέπει να γίνονται υπερβάσεις.

Μιλώντας τέλος για τα διαδικτυακά συνέδρια που διοργανώνει η ΠΔΕΚΜ, δήλωσε πως το μεγάλο και εξαιρετικά γνωστό μαθητικό συνέδριο που γίνεται τα τελευταία χρόνια, φέτος αποφασίστηκε να γίνει διαδικτυακά και πως μέχρι στιγμής έχει τεράστια επιτυχία, με περίπου 100 ψηφιακές τάξεις να συμμετέχουν σε αυτό και με πολύ ενδιαφέρουσες και καινοτόμες παρουσιάσεις μαθητών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top