Στο “τραπέζι” της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό αύριο το άνοιγμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεδομένης της λήξης της εξεταστικής περιόδου, όπως αναφέρει στο GRTimes ο υφυπουργός Παιδείας και αρμόδιος για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος. Ο ίδιος θεωρεί “σενάριο μακρινό” το άνοιγμα των ΑΕΙ, ενώ επισημαίνει ότι υπάρχει ενδεχόμενο ομάδες ατόμων να προσπαθήσουν να διαπομπεύσουν την “πανεπιστημιακή αστυνομία”.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη

Στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό πρόκειται να συζητηθεί το ενδεχόμενο ανοίγματος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεδομένης της λήξης της εξεταστικής περιόδου και έναρξης του επόμενου εξαμήνου, όπως αναφέρει στο GRTimes ο Άγγελος Συρίγος.

“Αύριο ένα από τα θέματα στη συνεδρίαση της επιτροπής θα είναι το άνοιγμα των πανεπιστημίων. Δεδομένου ότι τελείωσε το χειμερινό εξάμηνο, πρέπει να αποφασιστεί τι θα γίνει με το επόμενο. Αύριο θα εισηγηθούν το πότε είναι ασφαλές να ανοίξουν τα πανεπιστήμια”, αναφέρει ο κ. Συρίγος.

Άνοιγμα ΑΕΙ: Σενάριο μακρινό…

Ο ίδιος πάντως, θεωρεί το άνοιγμα των πανεπιστημίων σενάριο μακρινό. “Είναι αδύνατον να επιστρέψουν στα αμφιθέατρα, ακόμη και μόνο για τις εξεταστικές 500.000 άτομα, διότι αυτό θα σημάνει μισό εκατομμύριο μετακινήσεις από πόλη σε πόλη”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τα φαινόμενα φοιτητών που εκμεταλλευόμενοι τα νέα δεδομένα εξέτασης κατάφερναν και περνούσαν δεκάδες μαθήματα σε μία εξεταστική, αλλά και για τα φαινόμενα καλά διαβασμένων φοιτητών που δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν λόγω της αυξημένης δυσκολίας των θεμάτων, ο υφυπουργός απαντά:

“Το υπουργείο, θέτει τον υπηρεσιακό σχεδιασμό. Η εφαρμογή του, είναι θέμα των πανεπιστημίων. Έχουμε δώσει ρητή εντολή τα πανεπιστήμια να πάρουν μέτρα ώστε να επιτευχθεί η εξέταση των φοιτητών διαδικτυακά με απόλυτη διαφάνεια. Δεν μπορούμε να είμαστε σε κάθε εξεταζόμενο μάθημα με ένα ραβδί. Προσωπικά, ως καθηγητής, θα μπορούσα να βάλω θέματα που ακόμη και με ανοιχτά βιβλία δεν θα μπορούσαν να αντιγράψουν, διότι οι ερωτήσεις δεν θα ήταν γνωστικές, αλλά κρίσεως. Όσον αφορά στην αυξημένη δυσκολία των θεμάτων σε πολλές σχολές, αυτό δεν είναι καν θέμα του πανεπιστημίου, αλλά του καθηγητή. Αν υπάρχουν τέτοια προβλήματα θα πρέπει να καταγγελθούν!”, αναφέρει ο υφυπουργός.

Ενδεχόμενο διαπόμπευσης των “πανεπιστημιακών” αστυνομικών

Ο υφυπουργός Παιδείας μιλά στο GRTimes και για τη σύσταση της λεγόμενης Πανεπιστημιακής Αστυνομίας την οποία προβλέπει ο νέος νόμος που πρόσφατα ψηφίστηκε. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, υπάρχει ενδεχόμενο διάφορες ομάδες να προσπαθήσουν να διαπομπεύσουν το σώμα της αστυνομίας στα ΑΕΙ!

“Το συζήτησα με την αστυνομία και γνωρίζω ότι είναι ένα θέμα που έχει εξεταστεί. Ενδέχεται κάποιες ομάδες να προσπαθήσουν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους με την ύπαρξη της αστυνομίας στο χώρο των πανεπιστημίων και να προσπαθήσουν να διαπομπεύσουν το σώμα. Αυτό που γνωρίζω, είναι ότι έχουν λάβει τα μέτρα τους για αυτό το ενδεχόμενο”, καταλήγει.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top