ΑΧΕΠΑ: Κινητοποίηση την Τετάρτη (24/3) έξω από το γραφείο του διοικητή

ΑΧΕΠΑ: Κινητοποίηση την Τετάρτη (24/3) έξω από το γραφείο του διοικητή

Σε παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη (24/3) έξω από το γραφείο του διοικητή, θα συμμετάσχει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Προηγήθηκε η καταγγελία του ΔΣ της  Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης για την κλήση του μέλους του προεδρείου της ΕΝΙΘ, Α. Σιούλη, για προκαταρκτική εξέταση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης μετά από εισαγγελική παραγγελία, για δηλώσεις του τελευταίου κατά το παρελθόν αναφορικά με τις κλίνες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Στη χθεσινή της ανακοίνωση η ΕΝΙΘ καταγγέλει «την κλήση του μέλους του προεδρείου Α. Σιούλη για προκαταρκτική εξέταση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας». Η ΕΝΙΘ ζητά «να σταματήσει άμεσα η διαδικασία δίωξής του» επισημαίνοντας ότι «όσα είπε ο συνάδελφος Α. Σιούλης ήταν αλήθεια και απόλυτα τεκμηριωμένα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΝΙΘ:

Το ΔΣ της  Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την κλήση του μέλους του προεδρείου Α. Σιούλη για προκαταρκτική εξέταση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που εκδόθηκε μετά αίτημα του Διοικητή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ  Παναγιώτη Παντελιάδη.  Μετά τις κλήσεις σε απολογία της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ και του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, της Προέδρου της ΕΝΙΘ, την μεθοδευμένη απόλυση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου “Αγ. Σάββας” και μια σειρά σοβαρών διώξεων αγωνιζόμενων υγειονομικών, καλείται σε απολογία  σχετικά με τις “αξιόποινες πράξεις”:

α) Διασπορά ψευδών ειδήσεων

 

β) Απειλή διάπραξης εγκλημάτων (!!!!!) μέσα από δηλώσεις του στα ΜΜΕ

Όσα είπε ο συνάδελφος Α. Σιούλης  ήταν αλήθεια και απόλυτα  τεκμηριωμένα. Επιπλέον, ανέδειξε τις ευθύνες της Πολιτείας, καθώς βρισκόμαστε οκτώ μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, με κανένα ουσιαστικό μέτρο να μην έχει ληφθεί, για να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και ενώ όλοι περιμέναμε το 2ο κύμα της πανδημίας. Ο Υπουργός Υγείας ήρθε στη Θεσσαλονίκη την επόμενη ακριβώς ημέρα στα πλαίσια της αναζήτησης λύσης. Αρκετά καθυστερημένα σε σχέση και με την έξαρση της πανδημίας, αλλά και με τις προειδοποιήσεις μας, που είχαν κοινοποιηθεί  περίπου ένα μήνα πριν.

Και γι αυτή την περίπτωση επαναλαμβάνουμε ότι:

  • Στο πρόσωπο των μελών του προεδρείου της ΕΝΙΘ στοχοποιούνται οι μαχόμενοι νοσοκομειακοί γιατροί της πόλης μας.
  • Η κλήση σε απολογία εντάσσεται στη μεθοδευμένη κυβερνητική τακτική της κλιμάκωσης των διώξεων όσων υγειονομικών και άλλων εργαζομένων αγωνίζονται για την υγεία και τη ζωή του λαού και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Το συγκεκριμένο κατηγορητήριο αποτελεί άλλη μια προσπάθεια μετακύλισης  των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης στους γιατρούς.
  • Ο πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης και το συλλογικό τους όργανο, κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, όπως και στο πρώτο, απόλυτα τεκμηριωμένα, με συγκεκριμένα στοιχεία, ανέδειξαν την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση στα νοσοκομεία και τα Κ.Υ. της Θεσσαλονίκης, τις ελλείψεις προσωπικού, δομών και εξοπλισμού, την έκταση της προσβολής από covid-19 μεταξύ των εργαζομένων στις διάφορες δομές του ΕΣΥ, την ελλιπή προστασία του πληθυσμού, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις και συγχρόνως καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, που πάσχιζε να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της.

Οι “παραδειγματικές” διώξεις των υγειονομικών έχουν σαν στόχο την τρομοκράτηση όσων σηκώνουν κεφάλι και την εδραίωση της αστυνομοκρατίας και της καταστολής στην κοινωνία.

  • Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν τρομοκρατούνται, δεν φιμώνονται.
  • Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους, για την ασφάλεια, την υγεία και τη ζωή του λαού και των εργαζόμενων.
  • Θα συνεχίσουν να διεκδικούν αυτά που δικαιούνται.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ  ΑΜΕΣΑ  Η  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  ΔΙΩΞΗΣ  ΤΟΥ  Α. ΣΙΟΥΛΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ