Αδ. Γεωργιάδης: Διαγράφονται τα πρόστιμα των ανεμβολίαστων ηλικιωμένων

Αδ. Γεωργιάδης: Διαγράφονται τα πρόστιμα των ανεμβολίαστων ηλικιωμένων

Καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Ο ίδιος επεσήμανε πως θα διαγραφούν τα πρόστιμα για τους ηλικιωμένους που δεν έκαναν εμβόλιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Άδωνις γεωργιάδης τόνισε την τεράστια είναι η σημασία του εμβολιασμού τόσο για τη γρίπη όσο και για την Covid 19,  κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού.

Το υπουργείο, όπως είπε, θα κάνει μεγάλη καμπάνια για να πείσει για την αξία για τη δημόσια υγεία να κάνει κάποιος το εμβόλιο για τον κορονοϊό. «Θα σκεφτούμε όλους τους τρόπους για να φτάσει σε όλους το εμβόλιο» είπε ο υπουργός.

Ανακοίνωσε επίσης, πως θα κατατεθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για διαγραφή προστίμων σε όσους ηλικιωμένους δεν είχαν κάνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Η covid 19 ήρθε για να μείνει, πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε, ο ετήσιος εμβολιασμός πρέπει να γίνει ρουτίνα, ιδιαίτερα για τους ευάλωτους, είπε ο υπουργός Υγείας και συμπλήρωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα εμβολιαστικά κανάλια όπως και για το εμβόλιο της γρίπης, αν είναι δυνατόν και τα φαρμακεία.

Διαβάστε επίσης:

Επιστροφή στα σχολεία: Οι 12 συστάσεις λόγω Covid και ιώσεων-Τι θα ισχύσει με τις απουσίες

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» το ιικό φορτίο του COVID19 και παράλληλη αύξηση της γρίπης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top