Αδ. Γεωργιάδης: Επίσκεψη στο Ωραιόκαστρο – Αναπτυξιακό σχέδιο για την περιοχή «Αλώνια»

Αδ. Γεωργιάδης: Επίσκεψη στο Ωραιόκαστρο – Αναπτυξιακό σχέδιο για την περιοχή «Αλώνια»

Το μεγαλόπνοο αναπτυξιακό σχέδιο για την ανάπλαση της περιοχής «Αλώνια» μέσω ΣΔΙΤ, που θα αναβαθμίσει το δήμο Ωραιοκάστρου μπήκε σε τροχιά υλοποίησης, μετά την επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη στο δημαρχείο της περιοχής.

Ο κ. Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ), Γιώργο Παπαδημητρίου, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη και έκανε ανακοινώσεις για το έργο.

«Σας ανακοινώνω κ. Τσακίρη» είπε αρχικά ο Γ. Παπαδημητρίου απευθυνόμενος στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, «πως ο δήμος είναι ο πρώτος σε όλη τη χώρα για τον οποίο θα εκπονήσουμε μελέτη. Η ανάπλαση της περιοχής «Αλώνια» θα είναι η πρώτη μελέτη που θα κάνει η ΜΟΔ. Υπάρχει ήδη μελετητής, ο οποίος έχει βοηθήσει προκαταρκτικά και υπάρχει διαρκής επικοινωνία με την γραμματεία ΣΔΙΤ, του υπουργείου Ανάπτυξης, οπότε ξεκινάμε αμέσως τις ενέργειες για την ανάθεση των μελετών και την προώθηση του έργου».

Στο σημείο αυτό το λόγο έλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως η επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στο Ωραιόκαστρο τον Ιανουάριο του 2020 μετά από πρόσκληση του κ. Τσακίρη αποδίδει καρπούς.

«Η υπόσχεση που σας είχα δώσει τότε κύριε δήμαρχε υλοποιείται. Βάλαμε πρώτα στη λίστα για την προώθηση έργων ανάπτυξης το δήμο Ωραιοκάστρου. Υπήρχαν κάποιες καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας, αλλά τώρα προχωράμε με μεγάλη ταχύτητα για να κάνουμε τις μελέτες και να προχωρήσουμε με στόχο την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου που θα αλλάξει όλη την περιοχή και θα είναι προς όφελος όλων των πολιτών του Ωραιοκάστρου», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Αποτελεί τιμή που έρχεστε στο Δήμο μας για δεύτερη φορά κύριε υπουργέ», είπε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, στον κ. Γεωργιάδη και υπογράμμισε πως «το έργο της ανάπλασης στην περιοχή ”Αλώνια” είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς, μεταξύ άλλων, θα δημιουργηθούν εκεί νέο δημαρχείο, χώροι αναψυχής και χώροι εμπορικής δραστηριότητας. Φιλοδοξούμε να μετατρέψουμε την περιοχή ”Αλώνια” σε σημείο αναφοράς για όλο το δήμο Ωραιοκάστρου. Η συνεργασία μας είναι ότι καλύτερο, για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτό το μεγάλο έργο που θα φέρει ανάπτυξη και θα αναβαθμίσει το Ωραιόκαστρο. Είμαστε ευγνώμονες που αγκαλιάζετε αυτή την προσπάθεια και πιστεύουμε θα έχει το καλύτερο αποτέλεσμα».

Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι βουλευτές της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος και Θεόδωρος Καράογλου, καθώς επίσης και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αυτοδιοικητικός με τη μεγαλύτερη θητεία στο δήμο Ωραιοκάστρου και επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας».

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, συνόδευσε τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις της εμβληματικής βιομηχανίας ΕΛΒΟ, που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ωραιοκάστρου και μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης για ολόκληρη τη χώρα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top