Αδελφοποίηση του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου με το Επιμελητήριο Κεφαλλονιάς- Ιθάκης

Αδελφοποίηση του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου με το Επιμελητήριο Κεφαλλονιάς- Ιθάκης

Σε κοινό «δρόμο» για τη στήριξη του επιχειρείν και περαιτέρω διεύρυνσης των εμπορικών και οικονομικών συναλλαγών θα «βαδίσουν» στο εξής το Ελληνονοσερβικό Επιμελητήριο με έδρα τη Θεσσαλονίκη και το Επιμελητήριο Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, μετά την τελετή αδελφοποίησής τους, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αργοστόλι.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στις εξής επόμενες δράσεις:

– να συνδιοργανώσουν φόρουμ τουρισμού τον ερχόμενο Νοέμβριο στο πλαίσιο της έκθεσης «Philoxenia»,

– να συμμετάσχουν οι διοικήσεις τους στο μεγαλύτερο φόρουμ των δυτικών Βαλκανίων, που γίνεται στην Βοσνία – Ερζεγοβίνη, με παρουσίαση του Επιμελητηρίου και των περιοχών της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης 

– να συμμετάσχουν σε εκθέσεις στη Σερβία και στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

«Κανένας δρόμος δεν είναι μακρύς παρέα με ένα φίλο. Σας διαβεβαιώνω ότι το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο  έχει πολλούς φίλους και από σήμερα ακόμη περισσότερους», ανέφερε, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αδελφοποίησης ο πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Β. Ελλάδος, Κώστας Γεωργάκος,

Ο ίδιος έκανε και μία παρουσίαση του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου και των δράσεών του, σημειώνοντας ότι ιδρυτικά του μέλη είναι τα 15 από τα 17 επιμελητήρια της Σερβίας και δύο επιμελητήρια της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, τα οποία εκπροσωπούν το 92% των επιχειρήσεων των δύο χωρών. Παράλληλα, ο κ. Γεωργάκος ανέφερε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία υπογραφής συμφώνων συνεργασίας και με άλλα επιμελητήρια των Δυτικών Βαλκανίων.

«Στο σύμφωνο συνεργασίας προβλέπεται η κοινή συμμετοχή μας σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, η δημιουργία κοινών δομών και δράσεων για τη διεύρυνση των εμπορικών και οικονομικών συναλλαγών μεταξύ των επιχειρήσεων, η έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και η υποστήριξη και περαιτέρω σύσφιξη των μεταξύ μας σχέσεων», τόνισε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Γεωργάκος.

Για το γεγονός ότι «επιχερείν και αθλητισμός πορεύονται μαζί» και για το λόγο αυτό συμμετείχε από την αρχή στην προσπάθεια ίδρυσης και εξέλιξης του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου, έκανε λόγο ο πρώην καλαθοσφαιριστής και γενικός γραμματέας του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου, Μπάνε Πρέλεβιτς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, Σταύρος Σπαθής, αναφερόμενος στην αδελφοποίηση υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μία μοναδική και εποικοδομητική συνεργασία, την οποία θα τιμήσουμε. Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για νέες συνεργασίες στο χώρο του εμπορίου και του επιχειρείν».

Από πλευράς του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου συμμετείχε και ο Αντιπρόεδρος και Προέδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αθηνών – Αττικής κ. Λευτέρης Ποταμιάνος

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top