Αδιέξοδο στον διάλογο για τις λαϊκές – Έρχονται κινητοποιήσεις (VIDEO)

Αδιέξοδο στον διάλογο για τις λαϊκές – Έρχονται κινητοποιήσεις (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Πλήρες αδιέξοδο καταγράφηκε για άλλη μια φορά στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των παραγωγών λαϊκών αγορών με Άδωνι Γεωργιάδη και Παναγιώτη Σταμπουλίδη, σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για τον κλάδο. Αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους οι παραγωγοί.

«Ο διάλογος οδηγήθηκε για άλλη μια φορά σε αδιέξοδο. Δεν έγινε τίποτα. Είμαστε αποφασισμένοι να σκληρύνουμε πολύ τη στάση μας». Τα παραπάνω δήλωσε στο GRTimes.gr, o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, Βασίλης Μακρίδης, σχετικά με τη συνάντηση που είχαν σήμερα εκπρόσωποι του κλάδου των λαϊκών, με κυβερνητικά στελέχη, για το επικείμενο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές.

Στη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο πλαίσιο και της σημερινής απεργίας που πραγματοποιήθηκε σε όλη τη χώρα, συμμετείχαν επίσης από πλευράς παραγωγών, ο πρόεδρος της Oμοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θράκης & Θεσσαλίας, Άγγελος Δερετζής και ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος.

Σύμφωνα με τον κ. Μακρίδη, απέναντι τους βρήκαν αδιαλλαξία και μόνο, με τον ίδιο να φέρεται αποφασισμένος να καταγγείλει, πράγματα και… καταστάσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, «ηθικός αυτουργός και μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει πρώτα ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης», ενώ από το «κάδρο» δεν έβγαλε και τον Άδωνι Γεωργιάδη που μεταξύ άλλων είπε το πρωί, σε τηλεοπτική του εμφάνιση, πως «διαμαρτύρονται ελάχιστοι παραγωγοί», πως «όλες οι λαϊκές λειτούργησαν σήμερα… δεν υπάρχει καμία σοβαρή κινητοποίηση» και πως ο ίδιος έχει βάλει «πλάτη» για τις λαϊκές και δεν γίνεται να θέλει ξαφνικά να τις κλείσει (δείτε τι είπε στο παρακάτω βίντεο).

Όπως είπε ο κ. Μακρίδης, απαντώντας στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τουλάχιστον το 80% των λαϊκών δεν λειτούργησε σήμερα, αναφέροντας μεταξύ άλλων τις Σέρρες, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη, πολλές άλλες πόλεις και την Κρήτη, αλλά και την Αθήνα, όπου σύμφωνα με τον ίδιο δεν δούλεψε κανένας παραγωγός πέραν των επαγγελματιών της ΠΟΣΠΛΑ. Για τα… υπόλοιπα παρέπεμψε στις αποφάσεις των Ομοσπονδιών.

Αναμένονται δυναμικότερες κινητοποιήσεις

Το επόμενο στάδιο, σύμφωνα με τον κ. Μακρίδη που επιστρέφει απόψε από την Αθήνα, είναι να συνεδριάσουν εκτάκτως και να ενημερωθούν τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών, προκειμένου στη συνέχεια να συνεννοηθούν μεταξύ τους για τη στάση που θα ακολουθήσουν μετά το νέο αδιέξοδο και με δεδομένο ότι το νομοσχέδιο βγαίνει σήμερα σε δημόσια διαβούλευση και ο χρόνος πιέζει.

Χωρίς να θέλει να προκαταβάλλει καμία απόφαση, υπογράμμισε πως η στάση των παραγωγών θα «σκληρύνει πολύ» προειδοποιώντας με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Γέμισαν μαύρες σημαίες οι λαϊκές αγορές (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Δερετζής: Σε 5 χρόνια δεν θα υπάρχουν λαϊκές αγορές, ούτε ελληνικά προϊόντα

Λαϊκές Αγορές: Τι αποφασίστηκε για το επικείμενο νομοσχέδιο στη συνάντηση με Άδ. Γεωργιάδη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top