Αδρανοποίηση για τα τουρκικά drones

Αδρανοποίηση για τα τουρκικά drones

Μέσα στις ενέργειες που προβλέπονται από τις Ένοπλες δυνάμεις αναφορικά με τα τουρκικά drones είναι και η αδρανοποίηση τους, όπως ανέφερε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας χθες στη Βουλή σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, είπε:

«Οι κανόνες εμπλοκής για την αντιμετώπιση οποιοσδήποτε απειλής έχουν καθοριστεί, στο εγκεκριμένο από το ΚΥΣΕΑ, εγχειρίδιο Εθνικών Κανόνων Εμπλοκής και αποδεσμεύονται κατά περίπτωση, προκειμένου να θέτουν τα όρια της χρήσης στρατιωτικής ισχύος και την ελεγχόμενη εμπλοκή των στρατιωτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε επεισοδίου ή ενέργειας που προκαλείται από τον εχθρό.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δρουν σύμφωνα με τα ισχύοντα Σχέδια Επιχειρήσεων και τις εν ισχύ Διαταγές. Εκδηλώνονται όλες οι προβλεπόμενες τακτικές ενέργειες από τα μέσα των ΕΔ, για τον εντοπισμό, αναγνώριση και αναχαίτιση των εισερχόμενων αδιευκρίνιστων ιπτάμενων ιχνών, τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας των πτήσεων. Τέλος, επισημαίνεται ότι οι εν λόγω ενέργειες εντάσσονται στον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό των ΕΔ σε Ειρήνη/Κρίση/Πόλεμο και συμπεριλαμβάνουν την αντιμετώπιση και αδρανοποίηση των τουρκικών UAVs».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι καθ’ όλα έτοιμες για να προβούν σε ό,τι χρειαστεί.

«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν την ενδεδειγμένη επιχειρησιακή σχεδίαση και τα απαιτούμενα μέσα προκειμένου να εξασφαλίσουν τόσο την αποτροπή όσο και την αντιμετώπιση προκλητικών ενεργειών, που πιθανόν ήθελαν εκδηλωθούν από οποιαδήποτε πλευρά. Σε κάθε περίπτωση το ΥΠΕΘΑ, παρακολουθεί και αξιολογεί καταλλήλως, όλων των ειδών ενέργειες και αντιδράσεις της Τουρκίας.

Στο πλαίσιο αυτό, καταλλήλως ανεπτυγμένα μέσα των τριών Κλάδων έχουν επιφορτιστεί με το έργο της παρακολούθησης και αντιμετώπισης των περιστατικών τα οποία λαμβάνουν χώρα στην περιοχή ευθύνης τους, με αντικειμενικό σκοπό την περιφρούρηση και την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» δήλωσε ο υπουργός άμυνας.

Πηγή: protothema.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top