Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Απευθείας σύνδεση Θεσσαλονίκη – Κύθηρα

Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Απευθείας σύνδεση Θεσσαλονίκη – Κύθηρα

Την απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κυθήρων αναμένεται να προσθέσει στο θερινό πτητικό της πρόγραμμα η Aegean. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται δυο φορές την εβδομάδα, κατά τους θερινούς μήνες, ήδη από το καλοκαίρι του 2021.

Της Ντέπυς Χιωτοπούλου ([email protected])

Ένα πάγιο αίτημα του δημάρχου Κυθήρων Ευστρατίου Χαρχαλάκη για απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κυθήρων, φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά!

Η ανταπόκριση της διοίκησης της Aegean στο αίτημα του κ. Χαρχαλάκη το να εντάξει στο θερινό πτητικό της πρόγραμμα δυο πτήσεις εβδομαδιαίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κυθήρων, αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη τόσο για την τοπική οικονομία του νησιού όσο βεβαίως και για τη Θεσσαλονίκη και κατ’ επέκταση τη Βόρεια Ελλάδα δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να γνωρίσει το πανέμορφο νησί!

«Ευχαριστώ θερμά τη διοίκηση της AEGEAN που αποδέχθηκε ένα πάγιο αίτημά μας για την απευθείας αεροπορική σύνδεση των Κυθήρων με τον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης ‘Μακεδονία’. Όπως είναι γνωστό, η πλέον των 20 ετών παρουσία των Κυθήρων στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Θεσσαλονίκης Philoxenia, έχει καταστήσει το νησί μας γνωστό και δημοφιλές σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, γεγονός που επιθυμούμε να κεφαλαιοποιήσουμε ειδικά κατά την επερχόμενη θερινή περίοδο, προκειμένου να τονωθεί όσο γίνεται περισσότερο η οικονομία του νησιού μας, που όπως και σε όλη τη Χώρα, έχει επηρεαστεί από τον κορωνοϊό» δηλώνει ο δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης.

Από την πλευρά της η διοίκηση της Aegean στην επιστολή της προς τον δήμαρχο Κυθήρων, επισημαίνει πως εφόσον οι έκτακτες συνθήκες δεν ανατρέψουν τον σχεδιασμό της αεροπορικής εταιρίας, προγραμματίζει, ήδη, την ένταξη της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης των Κυθήρων με τη Θεσσαλονίκη, παράλληλα, πάντα με τη διασύνδεση του νησιού, που ήδη διατηρείται συστηματικά τα τελευταία χρόνια από τον κόμβο των Αθηνών.

Επανεκκίνηση του τουρισμού

Όπως επισημαίνεται, το πρόγραμμα των πτήσεων θα οριστικοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου, προκειμένου να υπάρχει σαφέστερη εικόνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την πρόοδο των εμβολιασμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα καθώς και με τις κοινές Ευρωπαϊκές συνθήκες ελέγχων μετάβασης από χώρα σε χώρα, προϋποθέσεις που κρίνονται απαραίτητες για τη σταδιακή και ασφαλή επανεκκίνηση των μεταφορών και του τουρισμού.

Σχολιάζοντας την οριστικοποίηση του προγράμματος για την απευθείας σύνδεση στα τέλη Φεβρουαρίου, ο δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης αναφέρει «Ας ελπίσουμε οι εξελίξεις στην πανδημία να βελτιώνονται διαρκώς ώστε σύντομα η AEGEAN να ανακοινώσει και τα δρομολόγια, που ειδικά φέτος συνδυάζονται με τη συμπλήρωση 50 ετών λειτουργίας του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων ‘Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης’».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top