«Αφαίμαξη» 10.000 ευρώ από επενδυτική εταιρεία-μαϊμού σε ανυποψίαστο (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Αφαίμαξη» 10.000 ευρώ από επενδυτική εταιρεία-μαϊμού σε ανυποψίαστο (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Λίγες ημέρες μετά δημοσίευση της διπλής έρευνας του GRTimes η οποία κατεδείκνυε ακριβώς τους τρόπους μέσω των οποίων επενδυτικές εταιρείες «μαϊμού» προσπαθούν αρχικά μέσω τηλεφώνου να ψαρέψουν ανυποψίαστους πελάτες, αλλά και τον τρόπο που ακολουθούν ώστε να «αλιεύουν» προσωπικά δεδομένα μέσω εφαρμογών σε κινητά τηλέφωνα και σταθερούς υπολογιστές, ήρθε η εξιχνίαση μιας παρόμοιας υπόθεσης στην Πιερία.  

Όπως προέκυψε έπειτα από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης, άτομα που προσποιούνταν υπαλλήλους επενδυτικής εταιρείας κατάφεραν να αποσπάσουν το συνολικό ποσό των 9.971 ευρώ από ανυποψίαστο πολίτη.

Σύμφωνα με την έρευνα η «αφαίμαξη» ολοκληρώθηκε σε δύο σκέλη. Αρχικά με την προσέγγιση δια του τηλεφώνου, διαδικασία μέσα από την οποία τον έπεισαν να επενδύσει συνολικό ποσό κοντά στα 4.500 ευρώ επενδύοντας τα χρήματα αυτά σε εικονική πλατφόρμα τύπου Forex.

Η πλατφόρμα αυτή, σύμφωνα με τους κυνηγούς «υποψήφιων θηραμάτων», δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να κάνει συναλλαγματικές κινήσεις στις κατηγορίες των εμπορευμάτων, στις ισοτιμίες των νομισμάτων, στις μετοχές μεγάλων εταιρειών κτλ, αγοράζοντας ουσιαστικά και πουλώντας «αέρα» και «τιμές», χωρίς στην πραγματικότητα να μπορεί ποτέ ο ο πελάτης, να εισπράξει τα κέρδη ή το αρχικό του κεφάλαιο.

Το δεύτερο σκέλος της αφαίμαξης, αφορούσε το ποσό των 4.971 ευρώ τα οποία οι δράστες απέσπασαν από τραπεζικό λογαριασμό του πολίτη μέσω εφαρμογής του διαδικτύου.

Σύμφωνα με  την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρας, ο οποίος, όπως προέκυψε από την έρευνα, από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2021, με τη βοήθεια συνεργών του, απέσπασαν χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό του πολίτη στην Πιερία, αφού πρώτα τον εξώθησαν να “επενδύσει” αρχικό κεφάλαιο σε εικονική πλατφόρμα.

Ακούστε τα ηχητικά για το πως οι επενδυτικές εταιρείες – μαϊμού προσεγγίζουν ανυποψίαστους πολίτες με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα και πως στη συνέχεια αποσπούν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών προσωπικά τους δεδομένα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ