Αγ. Συρίγος: Η αστυνομία θα μείνει στο ΑΠΘ όσο χρειαστεί-Άμεσα ξεκινούν περιπολίες της ΟΠΠΙ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Αγ. Συρίγος: Η αστυνομία θα μείνει στο ΑΠΘ όσο χρειαστεί-Άμεσα ξεκινούν περιπολίες της ΟΠΠΙ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στις εξελίξεις που σημειώνονται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στην παρουσία των ΜΑΤ εντός του Πανεπιστημιακού campus μετά τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν, αλλά και στη δράση των Ομάδων Περιφρούρησης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης (25/5) στη Μαρία Σαμολαδά και την εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλησπέρα» στον Real FM 107,1.

Αναφερόμενος αρχικά στην πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, μετά τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στην υπό κατασκευή βιβλιοθήκη ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι «τα ΜΑΤ θα παραμείνουν για όσο χρειαστεί. Προσέξτε, τα στοιχεία αυτά, οι αναρχικοί και οι άνθρωποι που ανήκουν στην αντιεξουσιαστική Αριστερά, έχουν την αίσθηση ότι βιώνουν της γενιάς τους τα Πολυτεχνεία. Για να καταλάβουμε πόσο απέχει αυτό από την πραγματικότητα, η αστυνομία βρίσκεται μέσα στον χώρο των Πανεπιστημίων, για να βοηθήσει στη δημιουργία μιας βιβλιοθήκης.

Είναι εντελώς παράλογο αυτό το οποίο συμβαίνει. Δεν υπάρχει πιο ακραίο και δείχνει και τα όρια όλης αυτής της ιστορίας. Πώς δηλαδή αυτοί οι νεαροί, έχουν την αίσθηση πως κάνουν μια πράξη αντιστάσεως, επαναστάσεως ή κάτι τέτοιο, απέναντι σε μια πανίσχυρη κρατική μηχανή, απέναντι στο κράτος, το οποίο όμως, χτίζει μια βιβλιοθήκη 1.350.000 ευρώ. Τι να πει κανένας από εκεί και πέρα; Οι αστυνομικές δυνάμεις θα μείνουν όσο χρειαστεί, για να φτιαχτεί η Πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη και να λειτουργήσει»

Άμεσα ξεκινούν οι περιπολίες της ΟΠΠΙ σε εξωτερικούς χώρους

Αναφορικά με το πότε θα πιάσει δουλειά η λεγόμενη Πανεπιστημιακή Αστυνομία αλλά και το πότε θα προχωρήσει η εφαρμογή των υπολοίπων μέτρων προστασίας των πανεπιστημίων που προβλέπει ο νόμος για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ο κ. Συρίγος σημείωσε ότι «οι Ομάδες Περιφρούρησης Πανεπιστημιακού Ιδρύματος θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με περιπολίες σε ανοιχτούς χώρους. Ούτως ή άλλως μέχρι και πριν από δέκα ημέρες δεν μπορούσαν να μπουν μέσα, διότι έπρεπε να εκδοθεί ένα προεδρικό διάταγμα και να κριθεί συνταγματική από το ΣτΕ».

Τέλος αναφερόμενος στο αν υπάρχει η σκέψη να μπει ένα τέλος στα πάρτι που διεξάγονται συχνά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ο Άγγελος Συρίγος τόνισε ότι «υπάρχουν πάρτι που γίνονται σε διάφορα πανεπιστήμια. Παρόμοια γίνονται και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στην ΑΣΟΕΕ. Εκείνο στο οποίο έχει παρέμβει έως τώρα η Αστυνομία είναι να εμποδίζει το εμπορικό τμήμα. Δηλαδή τη μεταφορά ποτών, τα φορτηγά με την μεταφορά ηχείων. Αυτά τα έχουμε σταματήσει. Δεν είναι της τάξεως των επεισοδίων που έχουν γίνει, αλλά είναι κάτι το οποίο το παρακολουθούμε.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Άγγελος Συρίγος στη Μαρία Σαμολαδά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top