Αγγελής για υπόθεση Novartis: Να ανασυρθούν οι μηνύσεις πολιτικών

Αγγελής για υπόθεση Novartis: Να ανασυρθούν οι μηνύσεις πολιτικών

Να εξεταστούν εκ νέου οι μηνύσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ευρωπαϊκού Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιω. Αγγελής.

O αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά συγκεκριμένα,  όπως γράφει το dikastiko.gr, την ανάσυρση των μηνύσεων του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ευρωπαϊκού Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Στη δεκασέλιδη αναφορά του που κατατέθηκε χθες Τετάρτη, ο πρώην επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς ζητά να ανασυρθούν οι μηνύσεις που ο ίδιος έθεσε στο αρχείο. Όπως υποστηρίζει, έχουν προκύψει νέα στοιχεία που θα πρέπει να εξεταστούν. Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να εξεταστούν οι τρεις μηνυτές, αλλά και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποσαφηνιστεί ποιο πολιτικό πρόσωπο είναι ο αποκαλούμενος «Ρασπούτιν».

Την ίδια ώρα, πηγές από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου υποστηρίζουν ότι για την υποβολή δεν ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία, καθώς υπήρξε παραβίαση της εισαγγελικής ιεραρχίας. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι ο Ιω. Αγγελής προχώρησε ο ίδιος στην ανάσυρση των καταγγελιών και μάλιστα απεύθυνε έγγραφο προς τον εισαγγελέα εφετών με συγκεκριμένες παραγγελίες για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων από τους τρεις πολιτικούς.

Οι μηνύσεις των τριών πολιτικών που στρέφονται κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς, των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά και του Πρωθυπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, είχαν τεθεί στο αρχείο από τον Ιω. Αγγελής ο οποίος δεν είχε λάβει καταθέσεις από τους μηνυτές.

Να σημειωθεί ότι αύριο Παρασκευή αναμένεται να καταθέσει ο Ιω. Αγγελής ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημ. Δασούλα που διενεργεί την έρευνα για τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis, εξετάζοντας τις καταγγελίες Αγγελή κατά της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελικών λειτουργών. Οι καταγγελίες Τουλουπάκη αποτελούν αντικείμενο έρευνας που πραγματοποιεί ο αντεισαγγελέας Βασίλειος Πλιώτας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top