Αγγελοπούλου – Θεσ/νίκη: Ελεύθερη πρόσβαση στα μουσεία στις 21 κάθε μήνα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Αγγελοπούλου – Θεσ/νίκη: Ελεύθερη πρόσβαση στα μουσεία στις 21 κάθε μήνα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος για το κοινό κάθε 21η του μήνα, σε 218 μουσεία της χώρας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Δράση 21».

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Αυτό ανακοίνωσε από το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ που επισκέφτηκε σήμερα το απόγευμα η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, η οποία βρίσκεται από το πρωί στη Θεσσαλονίκη και πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων και επισκέψεων.

Φορώντας μια ζώνη με τον δικέφαλο αετό η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις και τράβηξε τα βλέμματα, η πρόεδρος της επιτροπής ξεναγήθηκε στην έκθεση του ιδρύματος και είδε από κοντά τα έργα τέχνης.

Η ίδια, δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφτεί και το κατάστημα με διαφορά είδη που βρίσκεται εντός του χώρου της έκθεσης και να αγοράσει δύο φουλάρια.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος, η έκθεση της Ιωάννας Σπητέρη περιλαμβάνει γλυπτά σε χαλκό, μάρμαρο, ξύλο, κατασκευές, σχέδια, χαρακτικά, μακέτες, χαρτοκοπτικές, παιχνίδια χώρου, γεωμετρίας, πολλαπλών λύσεων και μεταλλαγών που αποκαλύπτουν μια προικισμένη, ανήσυχη γυναίκα, προοδευτική για την εποχή της, με έντονη συναίσθηση του προορισμού της τέχνης, της έντιμης προσφοράς σε κάθε επίπεδο, που σε προσκαλεί σε διαρκή διάλογο με το έργο της. Ένα υλικό που προετοιμάστηκε στη διάρκεια πολλών μηνών με πολλή προσοχή και αγάπη από τους συνεργάτες του Τελλογλείου Ιδρύματος.

Η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» δήλωσε πως για άλλη μια φορά εντυπωσιάστηκε από την γενναιοδωρία των ιδρυτών του Τελλόγλειου (Νέστορα – Αλικης Τελλογλου) αλλά και από την Ελληνική δημιουργία σε όλη της την έκταση, όπως είπε χαρακτηριστικά, με αφορμή την έκθεση της Ιωάννας Σπητέρη.

Από τη μεριά της η διευθύντρια του Τελλογλείου Ιδρύματος, Καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης στο Α.Π.Θ., Αλεξάνδρα Γουλάκη – Βουτυρά, αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία του Ιδρύματος με την μεγάλη έκθεση της Ελληνίδας γλύπτριας της μεταπολεμικής Ελλάδας Ιωάννας Σπητέρη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σήμερα ξεκινά η κανονική ζωή των μουσείων. Σημείωσε ότι η επίσκεψη της κ. Αγγελοπούλου συμπίπτει καθώς προαναγγέλει αυτό που θα ακολουθήσει και στο μουσείο αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα μία σειρά με πολύ σημαντικές εκθέσεις για το 21.

 

Διαβάστε σχετικά:

Γ. Αγγελοπούλου: “Ναός” μάθησης και γνώσης το ΑΠΘ – Εξαιρετικές πρωτοβουλίες (VIDEO)

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ