Αγιά: Συνεργεία καθαριότητας του δήμου αποκάλυψαν Ναό που είχε καλυφθεί από πυκνή βλάστηση (ΦΩΤΟ)

Αγιά: Συνεργεία καθαριότητας του δήμου αποκάλυψαν Ναό που είχε καλυφθεί από πυκνή βλάστηση (ΦΩΤΟ)

Η προσπάθεια των συνεργείων καθαρισμού του Δήμου Αγιάς να καθαρίσουν τα μονοπάτια στο δάσος Πολυδενδρίου τους έφερε αντιμέτωπους με μια αποκάλυψη που κρυβόταν για πολλά χρόνια κάτω από την πυκνή βλάστηση.

Συγκεκριμένα, έπειτα από τις ενέργειες του κλιμακίου καθαρισμού αποκαλύφθηκε ο Ιερός Ναός του Αγίου Κωνσταντίνου, ο οποίος χρονολογείται από το 1930 – 1940 του οποίου η τοιχοποιία έχει κρατηθεί όρθια, αλλά χωρίς την σκεπή καθώς ουδέποτε ολοκληρώθηκε.

Όπως μετέφερε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Αγιάς, Νίκος Ντάγκας, μιλώντας στο GRTimes, «τελευταία προσπαθούμε να προχωρήσουμε σε κάποιες παρεμβάσεις στα πρώην βασιλικά κτήματα με τις δυνατότητες που έχουμε, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν τουριστικά στο μέλλον. Γι’ αυτό έχουμε στείλει επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον οποίο έχουμε καταθέσει μια σειρά προτάσεων για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης».

Πρόσθεσε δε, ότι «εμείς προτείνουμε ήπια ανάπτυξη της περιοχής, σεβόμενοι απόλυτα το περιβάλλον, που θα ενδυναμώσουν την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και κατ’ επέκταση και του δήμου Αγιάς. Επί της ουσίας μιλάμε δηλαδή για ένα πάρκο για όλους».

Αναφερόμενος στην αποκάλυψη του Ιερού Ναού, σημείωσε πως οι παλιότεροι γνώριζαν πως υπάρχει εκεί μια εκκλησία, ωστόσο επειδή είχε καλυφθεί από την πυκνή βλάστηση, μέχρι τώρα δεν είχαμε καταφέρει να την εντοπίσουμε. Πλέον την αποκαλύψαμε, την καθαρίσαμε και προσπαθήσαμε να την κάνουμε προσβάσιμη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top