Άγνωστοι έλυσαν 10 άλογα και μουλάρια που βοηθάνε στην υλοτόμηση δέντρων του Σέιχ Σου

Ελλάδα, Κοινωνία   | 24/06/2019 | 14:16

«Περιπολίες του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης εντόπισαν χθες λυμένα στο Σέιχ Σου 10 άλογα και μουλάρια, που χρησιμοποιούνται στις υλοτομικές εργασίες. Άγνωστοι έλυσαν τα ζωντανά που βοηθούν στη μετατόπιση της ξυλείας, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα» δήλωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αναπληρώτρια δασάρχης Θεσσαλονίκης, Ελένη Αγγελίδου και ανέφερε πως ήδη έχει ενημερωθεί για το περιστατικό, το αστυνομικό τμήμα Νεάπολης-Συκεών.

«Τα ζώα αυτά είναι ζώα εργασίας και βοηθάνε στη διαδικασία υλοτόμησης που είναι σε εξέλιξη για την αντιμετώπιση του φλοιοκτόνου εντόμου. Στην περιοχή είναι γνωστό ότι απαγορεύεται η χρήση μηχανημάτων, που προκαλούν καταστροφή στο περιαστικό δάσος» διευκρίνισε η κα Αγγελίδου και τόνισε πως « άλλωστε υπάρχει σήμανση στην περιοχή, με πινακίδες και ταινίες που απαγορεύουν την πρόσβαση για όσο διάστημα εκτελούνται οι υλοτομικές εργασίες».

Ο Αλέξανδρος Τσουραλάκης, μέλος του Δασικού Συνεταιρισμού Σταύρου «Ένωση», σχολιάζοντας το περιστατικό, ανέφερε ότι «ειδοποιηθήκαμε και ήρθε μέλος του συνεταιρισμού από το Σταυρό το βράδυ, για να δέσει τα 10 ζώα που είχαν λύσει οι άγνωστοι». Διευκρίνισε ότι το λύσιμο των ζώων είναι πρόβλημα, «διότι μπορεί να βγουν στο δρόμο, να γίνει ατύχημα ειδικά τη νύχτα και να πάθει ζημία ο οδηγός που θα διέρχεται με το όχημα του, αλλά και να σκοτωθεί το ζώο».

Μάλιστα ο ίδιος έκανε έκκληση σε αυτούς που έλυσαν τα 10 άλογα και μουλάρια και ζήτησε «να μην πλησιάσουν ξανά στο σημείο, διότι τα συγκεκριμένα ζώα είναι για εργασία και όχι για βόλτα. Εδώ υπάρχουν 200 ζώα που εργάζονται καθημερινά. Ζητήσαμε από το δασαρχείο να ενημερώσει την αστυνομία, προκειμένου οι αστυνομικοί να έχουν το νου τους στην περιοχή» είπε ο κ Τσουραλάκης.

«Σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε σύστημα παρακολούθησης στο δάσος» λέει ο ειδικός εντομολόγος Δρ Δημήτρης Αβτζής

Για τα έντομα που υπάρχουν στα ελληνικά δάση, τις αιτίες της πληθυσμιακής έξαρσης κάποιων εξ αυτών και τις συγκεκριμένες συνθήκες που ευνόησαν την παρουσία του φλοιοφάγου σκαθαριού «Tomicus piniperda» στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Δρ Δημήτρης Αβτζής, εντεταλμένος ερευνητής, ειδικός στη Δασική Εντομολογία και την Δασοπροστασία ένας εκ των ελάχιστων ειδικών στη συγκεκριμένη οικογένεια των εντόμων στην Ελλάδα, όπως και σε παγκόσμια κλίμακα.

«Αυτά συμβαίνουν στο δάσος. Απλώς αυτό το έντομο εκμεταλλεύεται κάποιες συνθήκες ευνοϊκές για το ίδιο. Είχαμε μια μεγάλη πληθυσμιακή έξαρση, που παρατηρήθηκε φέτος την Άνοιξη και αυτή η έξαρση δημιουργεί τις νεκρώσεις που βλέπουμε τώρα. Δεν είναι κάτι τόσο συχνό, αν αναλογιστεί όμως κάποιος τις συνθήκες που επικρατούσαν όταν πρωτοεμφανίστηκε το έντομο, δεν μπορεί να εκπλαγεί πάρα πολύ» σημειώνει ο Έλληνας ειδικός που μάλιστα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους το Tomicus piniperda εμφανίστηκε σε μεγαλύτερο βαθμό σε περιοχές συγκεκριμένα τους περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης. «Πρωτοεμφανίστηκε στις δυτικές γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Ο λόγος είναι ότι σε εκείνες τις περιοχές (…) έχουμε ρηχά εδάφη, χαμηλή υγρασία και αυξημένη θερμοκρασία. Άρα, τα δέντρα είναι σίγουρα καταπονημένα» αναφέρει ο κ.Αβτζής, που μάλιστα εξηγεί πώς συνδυάζονται τα επιστημονικά δεδομένα με τα χαρακτηριστικά διαβίωσης του εντόμου.

 Εξασθενημένα δέντρα και ήπιες χειμερινές συνθήκες οι παράγοντες ενίσχυσης των πληθυσμών των εντόμων

Το συγκεκριμένο έντομο χαρακτηρίζεται από τους ερευνητές ως δευτερογενές, προτιμάει δηλαδή «δέντρα τα οποία έχουν ήδη κάποια εξασθένιση, δεν αναπτύσσονται τόσο καλά και για αυτόν ακριβώς τον λόγο μπορεί το έντομο και δημιουργεί αυξημένο πληθυσμό» όπως συγκεκριμένα αναφέρει ο κ.Αβτζής, που ταυτόχρονα τονίζει πως υπήρχαν ορισμένες συνθήκες που το ευνόησαν, «υπήρχε πάντα στο δάσος, το φλοιοφάγο σκαθάρι εκμεταλλεύτηκε όμως κάποιες θετικές για το ίδιο συνθήκες και βλέπουμε αυτό που βλέπουμε τώρα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Φέτος ο χειμώνας για τα έντομα ήταν καλός. Είχαν όλο το χρόνο να αναπτυχθούν. Από την άλλη, σίγουρα και για τα δέντρα δεν ήταν οι καλύτερες συνθήκες. Οι θερμοκρασίες τον χειμώνα ευνοούν και τα δέντρα να ξεκουραστούν και να ξεκινήσουν την άνοιξη ξανά. Αδύναμα και γέρικα δέντρα το έντομο μπορεί έτσι να τα εκμεταλλευτεί πολύ εύκολα και έτσι έγινε το πληθυσμιακό μπουμ», εξηγεί ο ειδικός εντομολόγος που μάλιστα παρομοιάζει τα δέντρα με τον άνθρωπο: «Μετά από κάποια ηλικία το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι πεσμένο. Κατά συνέπεια αυτά είναι πολύ πιο αδύναμα. Αυτό εκμεταλλεύεται το έντομο» τονίζει.

 Τα αντίμετρα που μπορεί να προτείνει για χρήση η επιστημονική κοινότητα

«Για αντίμετρα δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, κυρίως επειδή είμαστε σε δασικό οικοσύστημα, παρά το γεγονός ότι είναι μια τεχνητή αναδάσωση εκεί. Κατά συνέπεια, δεν μπορούμε να κάνουμε ευρείες επεμβάσεις με χημικά, ενώ τα φλοιοφάγα έντομα είναι απόλυτα προστατευμένα κάτω από τον φλοιό. Για να φτάσουμε δε εκεί δεν μπορούμε ούτε να ψεκάσουμε ούτε να έχουμε κάποιου είδους άλλη επέμβαση», εξηγεί ο κ.Αβτζής που αναφέρει πως αυτό που πρέπει να γίνει από δω και πέρα να δημιουργήσουμε «τους μηχανισμούς ώστε να μην έχουμε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον». Κατά τον Έλληνα ειδικό επιστήμονα, το σημαντικό είναι να υπάρχει η έγκαιρη προειδοποίηση, «να δημιουργήσουμε ένα σύστημα monitoring (παρακολούθησης) στο δάσος και να βλέπουμε σε ετήσια βάση τον πληθυσμό του εντόμου, έτσι ώστε όταν διαπιστώνουμε ότι αυτό αυξάνεται, να είμαστε κατευθείαν έτοιμοι για επεμβάσεις» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

«Θα πρέπει να μιλήσουμε με τις αρμόδιες υπηρεσίες, να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο παγίδων το οποίο θα το παρακολουθούμε. Να έχουμε ανά πάσα στιγμή γνώση του τι γίνεται μέσα στο δάσος. Αν το έχουμε αυτό, τότε μπορούμε να κάνουμε επεμβάσεις έγκαιρα και με προληπτικά μέτρα. Να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για οτιδήποτε προκύψει μέσα στο δάσος», αναφέρει ο κ.Αβτζής που μάλιστα απαντά αρνητικά όταν ερωτάται για το κατά πόσο η φύτευση άλλων δέντρων, πέρα από τα πεύκα, μπορεί να είναι η ενδεδειγμένη λύση. «Φλοιοφάγα υπάρχουν όχι μόνο για τα πεύκα, αλλά για όλα τα είδη. Το θέμα είναι εμείς να μπορούμε να κρατάμε έναν έλεγχο στον πληθυσμό τους. Αυτά (σ.σ. τα έντομα) εδώ θα τα συναντάμε και τα δάση μας, εμείς που είμαστε στο Νότο της Ευρώπης, θεωρώ ότι θα έχουν τέτοιου είδους πιέσεις πολύ συχνά» τόνισε μάλιστα ο εξειδικευμένος Έλληνας εντομολόγος, ειδικός στη Δασική Εντομολογία και την Δασοπροστασία.

Ο κ.Αβτζής διατύπωσε, τέλος, την εκτίμηση πως ένα πρόγραμμα επιτήρησης που θα σχεδιαστεί για τη Θεσσαλονίκη και το περιαστικό της δάσος μπορεί να λειτουργήσει και ως πρότυπο για άλλες περιοχές της χώρας. «Για ποιο λόγο να μη φτιάξουμε εδώ στη Θεσσαλονίκη ένα τέτοιο πρόγραμμα, το οποίο μπορεί ενδεχομένως να επεκταθεί και στα υπόλοιπα πευκοδάση της Ελλάδας, για να έχουμε αυτό που δυστυχώς δεν έχουμε ως χώρα: τη συστηματική καταγραφή, γιατί δυστυχώς δεν έχουμε συστηματική καταγραφή των καταστάσεων που επικρατούν στην χώρα μας. Αν είχαμε αυτήν την καταγραφή θα μπορούσαμε να είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι» τόνισε ο Έλληνας ειδικός που μάλιστα ανάφερε πως το κοστολόγιο για κάτι τέτοιο δεν είναι αποτρεπτικό: «Ελπίζω να εκμεταλλευτούμε αυτό που έχει δημιουργηθεί προς όφελός μας» καταλήγει ο εντεταλμένος ερευνητής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών.

 

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

05:3018/07

ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ – Καλοκαιρινή περιοδεία 2019 Ελλάδα

05:0018/07

Οι ηλικιωμένες που υπήρξαν εργαζόμενες έχουν καλύτερη μνήμη Διάφορα

04:3018/07

Καρουσέλ καλλυμένο με 15 εκ. Swarovski Διάφορα

04:0018/07

Πιγκουίνοι «διέρρηξαν» κατάστημα με σούσι Διεθνή

03:3018/07

Επιπτώσεις στην υγεία μας προκαλεί η έλλειψη ύπνου Υγεία

03:0018/07

Έλαιο ρίγανης – Ποια τα οφέλη του στον οργανισμό μας Υγεία

02:3018/07

Τα βασικά συμπτώματα του Πάρκινσον Υγεία

02:0018/07

Μετακομίζει η Μόνα Λίζα; Πόσο δύσκολη είναι η μεταφορά της Διεθνή

01:0118/07

Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησαν αστυνομικούς και εμβόλισαν περιπολικό Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

01:0018/07

Έφηβοι στα social media – Αυξημένος ο κίνδυνος εκδήλωσης κατάθλιψης Υγεία

00:3018/07

Χανιά – 8ο θερινό σχολείο στην «Περιβαλλοντική Δημοσιογραφία» Περιφέρειες

00:0018/07

Σύμβαση έργου με δύο παιδιάτρους στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου Υγεία

23:5017/07

Στην Αθήνα οι Θεσμοί αύριο – Συναντήσεις με υπουργούς Πολιτική

23:4917/07

Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου: Η αστυνομία ζητά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 27... Ελλάδα ,Κοινωνία

23:4017/07

Φθιώτιδα: Βρήκε τον πατέρα του νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος Ελλάδα ,Κοινωνία

23:3217/07

ΠΟΥ: Συναγερμός σε παγκόσμιο επίπεδο για τον Έμπολα Διεθνή ,Υγεία

23:3017/07

Ρέθυμνο: Σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία Ελλάδα

23:2517/07

Ρέγκλινγκ: Οι στόχοι για το πλεόνασμα μπορούν να αλλάξουν στην πορεία του χρόνου Οικονομία

23:2017/07

ΕΡΕΥΝΑ: Μια στις δυο ελληνικές εταιρίες έχει ήδη προχωρήσει σε ψηφιακό μετασχηματισμό Τεχνολογία

23:0717/07

Εντοπίστηκε η λουόμενη ΑμεΑ στην Πιερία – Η κατάσταση της υγείας της Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

23:0017/07

Νέες ταυτότητες: Ματαιώνεται ο διαγωνισμός Ελλάδα

22:4917/07

ΣΥΡΙΖΑ: Η πολιτική μας αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, δικαιώνεται απόλυτα Κόμματα ,Πολιτική

22:3617/07

«Η Μέρκελ είναι καλά στην υγεία της και θα εξαντλήσει την θητεία της» διαβεβαιώνει ο υπ... Διεθνή

22:2217/07

«Φρένο» Λευκού Οίκου στην Τουρκία: Αδύνατη η συμμετοχή της στο πρόγραμμα των F-35 Διεθνή ,Σημαντικά

22:1117/07

Κεραυνός χτύπησε αεροπλάνο στον αέρα – Είχε τελικό προορισμό την Θεσσαλονίκη Ελλάδα

22:0217/07

Συναγερμός στην Πιερία: Αγνοείται λουόμενη ΑμΕΑ – Σε εξέλιξη οι έρευνες Ελλάδα ,Κοινωνία

21:4717/07

Μ. Ζορπίδης για Κ. Μητσοτάκη: Πολύ θετικό το κλίμα που έχει δημιουργήσει σε αγορά και κ... Οικονομία

21:2517/07

Χανιά: Θρίλερ με εξαφάνιση άνδρα στη Γαύδο Ελλάδα ,Κοινωνία

21:1217/07

Οδηγίες της ΑΑΔΕ για όσους αποκτούν εισόδημα από Airbnb Οικονομία ,Σημαντικά

21:0217/07

Δ. Μιχαηλίδου: Να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού Κόμματα ,Πολιτική

20:5217/07

Νέο κύμα καύσωνα θα «χτυπήσει» την Γαλλία Διεθνή

20:4217/07

ΑΑΔΕ: Οδηγίες για τους ελέγχους στις φορολογικές δηλώσεις Οικονομία

20:3917/07

Δυσκολεύονται να βρούνε επικεφαλής για την ΕΥΑΘ Παραπολιτικά ,Σημαντικά

20:3117/07

Χατζηδάκης: Ήρθα για να συμβάλω στη σωτηρία της ΔΕΗ Κόμματα ,Πολιτική

20:2317/07

Μητσοτάκης: Σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις (VIDEO) Κόμματα ,Πολιτική ,Σημαντικά

20:1217/07

Θρίλερ στην Κρήτη: Ο δολοφόνος της βιολόγου είχε επιτεθεί και σε Πολωνή Ελλάδα ,Κοινωνία

20:0217/07

ΔΕΗ: Σκέψεις για αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος Επιχειρήσεις ,Σημαντικά

19:5417/07

Ιερώνυμος και Κεραμέως εστίασαν στην ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας -Πολιτείας Πολιτική

19:4817/07

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Το ζήτημα της ΔΕΗ είναι εθνικό Επιχειρήσεις

19:3817/07

Η Μόσχα καταδικάζει τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Τουρκίας Διεθνή

19:2817/07

Νέες παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο Ελλάδα

19:2017/07

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 11 περιοχές της χώρας Ελλάδα

19:1017/07

Ο Δένδιας ζήτησε την στήριξη των ΗΠΑ στην τουρκική προκλητικότητα Πολιτική ,Σημαντικά

18:5517/07

Νέα έκκληση Βερολίνου: «Η Τουρκία να απέχει από παράνομες γεωτρήσεις» Διεθνή

18:4517/07

Στο… Βollywood ο Μέγας Αλέξανδρος – Μεγάλο ενδιαφέρον από Ινδό παραγωγό Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

18:3017/07

Λέσβος: Σε λιγότερο από 10 μέρες έφτασαν πάνω από 900 πρόσφυγες και μετανάστες Ελλάδα ,Κοινωνία

18:2017/07

Βόλος: Μετά το φαγοπότι έγινε το φονικό Ελλάδα

18:1417/07

ΧΑΑ: Άνοδος του Γενικού Δείκτη στις 868,01 μονάδες Οικονομία

18:1117/07

ΗΠΑ: Σε ισόβια καταδικάστηκε ο «Ελ Τσάπο» Διεθνή

18:0317/07

Κάθειρξη 15 ετών σε Ρουμάνο για φόνο που έγινε πριν 25 χρόνια Κοινωνία

18:0217/07

Ένας νεκρός σε επίθεση κατά Τούρκων διπλωματών στο Αρμπίλ Διεθνή

17:5317/07

Δένδιας: H Toυρκία να επιστρέψει στη λογική Πολιτική

17:4117/07

Χρυσά αστέρια από το iTQi για προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ Επιχειρήσεις

17:3417/07

O ΣΒΕ στον Α. Γεωργιάδη για την βιομηχανική ανάπτυξη Οικονομία

17:2617/07

Μνημόσυνο για τα θύματα των Ναζί στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκη

17:2117/07

Ανακοινώθηκαν ακόμα 24 νέοι Γενικοί Γραμματείς- Στελέχωση σε χρόνο ρεκόρ Πολιτική ,Σημαντικά

17:1917/07

Εξαρθρώθηκε σπείρα ανήλικων που έκλεβαν αυτοκίνητα Κοινωνία

17:1117/07

Πρόεδρος ΝΔ Θεσσαλονίκης: Zητούν καρέκλες και αξιώματα κάποιοι που ήταν απέναντί μας Σημαντικά ,Συνεντέυξεις ,Συνέντευξεις

17:1017/07

O Kυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας Πολιτική

17:0617/07

Πλαστός ο λογαριασμός Πικραμμένου στο twitter Πολιτική

17:0317/07

Κουτσούμπας: Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του λαού Πολιτική

16:5617/07

Εξετάζεται η αύξηση της μεταφορικής ικανότητας του ΤΑΡ Ενέργεια

16:5217/07

Εκδήλωση για τις δασικές πυρκαγιές και την αντιμετώπισή τους Κοινωνία

16:4917/07

Τουρκοκύπριος έδωσε μόσχευμα σε Ελληνόπουλο με καρκίνο Κοινωνία

16:4317/07

Συγκεντρώνουν υπογραφές για να ακυρωθεί η ανακήρυξη του Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα Θεσσαλονίκη

16:4117/07

Προθεσμία για να απολογηθεί στον 53χρονο με το τσεκούρι Κοινωνία

16:3117/07

Θα υπερβούν τις 12.000 οι αναφορές στο Συνήγορο του Καταναλωτή Οικονομία

16:2517/07

Κρήτη: 32χρονος βρήκε θάνατο σε πηγάδι Ελλάδα

16:0917/07

Συνάντηση Γεωργιάδη με την πρέσβη του Ισραήλ Πολιτική

16:0117/07

Νέος Οικονομικός Διευθυντής της ΕΤΕ ο κ. Χρ. Χριστοδούλου Επιχειρήσεις

15:5517/07

Αύριο συναντήσεις γνωριμίας των θεσμών με τους νέους υπουργούς Πολιτική

15:4917/07

Τσίπρας σε Ρέγκλινγκ: Στηρίζει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων Πολιτική

15:4917/07

Μικρή ανάσα αισιοδοξίας για τους Έλληνες επιχειρηματίες Οικονομία ,Σημαντικά

15:3817/07

Γεννηματά: Ποια θα είναι η αντιπολιτευτική τακτική του ΚΙΝΑΛ Πολιτική

15:2817/07

ΟΤΘ: Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης ‘πάει’ Λονδίνο Τουρισμός

15:2217/07

Εικοσιτρία «καρέ» από την ορκωμοσία της νέας Βουλής Παραπολιτικά

15:2217/07

Έργα 500.000 ευρώ στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πέλλας Β.Ελλάδα

15:1617/07

Εντυπωσίασαν και τράβηξαν τα φλας των φωτογράφων οι κυρίες της Βουλής (ΦΩΤΟ) Παραπολιτικά ,Σημαντικά

15:1317/07

Καμπάνια για τη Χαλκιδική σε Μιλάνο και Ρώμη και…άλλα πολλά Τουρισμός

14:5617/07

Χαλκιδική: Βγήκε ο ήλιος, έρχονται οι τουρίστες Σημαντικά ,Τουρισμός

14:5417/07

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι κατέθεσε ο πυρηνάρχης της Νίκαιας για τη δολοφονία Φύσσα Ελλάδα ,Σημαντικά

14:4917/07

Μπακογιάννη προς Ντ. Φράνκλιν: «Ο Economist θα πρέπει να σταματήσει να ασχολείται με τη... Παραπολιτικά

14:4017/07

Παππάς σε Καραμανλή: Δεν είναι δυνατόν να υπηρετήσω ένα σχέδιο το οποίο δεν το γνωρίζω Κοινωνία ,Σημαντικά

14:3717/07

Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου: Χωρίς δικηγόρο ο 27χρονος-Τι λέει ο ιατροδικαστής (VIDEO) Ελλάδα ,Σημαντικά

14:2317/07

Ανανεωμένη κατά 40% η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ Παραπολιτικά

14:1517/07

Ορκίστηκε η νέα Βουλή- Αυτοί είναι οι 300 βουλευτές (VIDEO-Λίστα) Βουλή ,Πολιτική ,Σημαντικά

14:0417/07

Νεκρή από σηψαιμικό σοκ 17χρονη Ιταλίδα Κοινωνία

14:0217/07

Εξάρχεια: Τοξικομανής επιτέθηκε σε αστυνομικό- «Παρατράγουδα» έξω από το αστυνομικό τμήμα Κοινωνία

13:5317/07

Τα είπε με Καραμανλή ο Μητσοτάκης Παραπολιτικά

13:4817/07

Γιορτή Μπακάλικης Πιπεριάς σήμερα στις Σέρρες Β.Ελλάδα

13:4617/07

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κλάους Ρέγκλινγκ Πολιτική

13:4117/07

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης – Ανάμεσά τους ένας αστυνομικός Κοινωνία

13:3717/07

ΣΚΡΑΤΣ – Κέρδη 2.438.817 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα Αθλητισμός

13:3717/07

Νόνη Δούνια σε GRTimes.gr: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα- Πρόκειται για μια μοναδική εμπε... Παραπολιτικά

13:3517/07

Πιερία – Λεία 5.000 ευρώ από ληστείες μέσα σ’ένα δίμηνο Κοινωνία

13:1417/07

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα-Ρέγκλινγκ Πολιτική

13:1317/07

Πουρνό πουρνό στη Βουλή ο Θεσσαλονικιός Θεόδωρος Καράογλου Παραπολιτικά

13:1117/07

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη-Καραμανλή Πολιτική

13:0917/07

Σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας – Τα θέματα ανά ημερησ... Περιφέρειες

12:3817/07

Μητέρα επτά παιδιών η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Κομισιόν! ΕΕ ,Σημαντικά

12:2317/07

Σάμος -Συνελήφθη με 347 … φυσίγγια! Κοινωνία

12:0917/07

Βουλευτίνα… 8 μηνών! (ΦΩΤΟ) Παραπολιτικά

11:5917/07

Θεσσαλονίκη – Συλλήψεις για ναρκωτικά και οπλοκατοχή Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία