Κωνσταντόπουλος: Απέχουμε πολύ από την κανονικότητα (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Κωνσταντόπουλος: Απέχουμε πολύ από την κανονικότητα (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Επανερχόμαστε σε μια κανονικότητα αλλά πόρρω απέχουμε από το σημείο στο οποίο βρισκόμασταν πριν την πανδημία». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων, Γιώργος Κωνσταντόπουλος μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντόπουλο η επιστροφή στην κανονικότητα αργεί ακόμη, καθώς δεν μπορούν να υπάρξουν εμπόριο και εξαγωγές «χωρίς b2b συναντήσεις, χωρίς εκθέσεις στο εξωτερικό, χωρίς παρουσίαση των προϊόντων, χωρίς συναντήσεις με τους πελάτες», ενώ «εξαιρετικά προβληματικές είναι οι μετακινήσεις».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ αναφέρθηκε στο αποτύπωμα της πανδημίας στο επιχειρείν και ειδικότερα στις εξαγωγές, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους κλάδους που παρουσίασαν δυναμική όπως τα τρόφιμα και τα φαρμακευτικά προϊόντα. Σχολίασε δε τα άκρως ενθαρρυντικά στοιχεία του Μαρτίου αλλά και του τριμήνου του τρέχοντος έτους για τα εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα, ενώ υπογράμμισε τις αντοχές που επέδειξαν οι ελληνικές εξαγωγές σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς κατέγραψαν έστω και μικρή αύξηση.

Παράγω και Εξάγω

«Καταφέραμε να κρατήσουμε ζωντανές τις παραγωγικές μας γραμμές και να επωμιστούμε το κόστος των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό. Αλλά εμείς ξέρουμε πώς μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στις νέες συνθήκες και να παρουσιάσουμε αύξηση των εξαγωγών, σώζοντας εν πολλοίς την ελληνική οικονομία και αποδεικνύοντας ότι η οικονομία δεν μπορεί να βασίζεται μόνο στον τουρισμό ή μόνο στις υπηρεσίες, αλλά η βάση της σε όλο τον κόσμο είναι η Παραγωγή. “Παράγω και Εξάγω“, λοιπόν, αν θέλουμε να έχουμε εθνική οικονομία και συνάλλαγμα στη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ.

Τέλος, ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στα μέτρα που ανακοινώθηκαν ή έχουν εφαρμοστεί από την κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων, αλλά και στη σημερινή γενική συνέλευση του ΣΕΒΕ που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ