Ν. Προποντίδα: Επαναχρησιμοποίηση λυμάτων για άρδευση

Ν. Προποντίδα: Επαναχρησιμοποίηση λυμάτων για άρδευση

Την άρδευση 2.000 στρεμμάτων στην Κοινότητα Διονυσίου θα εξασφαλίσει η ολοκλήρωση του έργου “Επαναχρησιμοποίηση λυμάτων ΕΕΛ Φλογητών-Διονυσίου”.

Τη σύμβαση συνυπέγραψαν χθες ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς (φωτογραφία) εκπροσωπώντας τον Δήμο και ο Αθανάσιος Παπαθεοδώρου, εκπρόσωπος της “ΠΡΑΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Ε.Ε”, αναδόχου εταιρείας.

Το έργο είναι, που είναι προϋπολογισμού δημοπράτησης 1.520.000 €, θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Περιλαμβάνει την κατασκευή των απαιτούμενων έργων για την αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση του συνόλου της εκροής για άρδευση.

Συγκεκριμένα:

1. Σύστημα φίλτρανσης.
2. Αντλιοστάσιο τελικής διάθεσης.
3. Καταθλιπτικό αγωγό από το αντλιοστάσιο τελικής διάθεσης της ΕΕΛ στη δεξαμενή άρδευσης.
4. Κατασκευή ανοικτής δεξαμενής όγκου περίπου 10.000m3.
5. Δίκτυο άρδευσης που καλύπτει έκταση περίπου 2.000 στρεμμάτων.

«Σε μία εποχή με έντονο πρόβλημα λειψυδρίας, γίνεται εύκολα αντιληπτό το πόσο σημαντικό είναι να εξασφαλίζεται η άρδευση δύο χιλιάδων στρεμμάτων. Οι αγρότες της περιοχής θα έχουν προς αξιοποίηση μεγάλη ποσότητα νερού που σε άλλη περίπτωση θα χανόταν στο ρέμα. Τα έργα αυτά έχουν πολλαπλά οφέλη κι, όταν σχεδιασμός φτάνει στην υλοποίηση, νιώθουμε απόλυτα ικανοποιημένοι.

Το ζήτημα της άρδευσης μας απασχολεί γενικότερα και γι’ αυτό ήδη έγιναν εκτεταμένες συσκέψεις και εκπονούνται μελέτες με διαφορετικές λύσεις για κάθε περιοχή», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Μ. Καρράς.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ