ΣΕΚ: Αγρότες και κτηνοτρόφοι κινδυνεύουν να χάσουν επιδοτήσεις

ΣΕΚ: Αγρότες και κτηνοτρόφοι κινδυνεύουν να χάσουν επιδοτήσεις

Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας ζητάει από τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ να αποσύρει τις αποφάσεις με τις οποίες αλλάζει το χαρτογραφικό υπόβαθρο και , κατ’ επέκταση τις επιλεξιμότητες αγροτεμαχίων και βοσκοτόπων, καθώς αγρότες και κτηνοτρόφοι κινδυνεύουν να χάσουν μέρος της επιδότησης που διεκδικούν.

Το δελτίο τύπου του ΣΕΚ:

“Μεγάλη ανησυχία και αγωνία έχει προκληθεί στα μέλη μας από την αιφνίδια κίνηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, να προχωρήσει σε διορθώσεις του χαρτογραφικού υπόβαθρου που αλλάζει τις επιλεξιμότητες των αγροτεμαχίων και βοσκοτόπων.

Η κίνηση αυτή αναστάτωσε χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως στην Κρήτη. Την τελευταία στιγμή βλέπουν να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός επιδοτήσεων ή να χάσουν αδίκως ένα σημαντικό μέρος της επιδότησης και νέοι αγρότες να μην μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, που έχει προδημοσιευτεί, αλλά και στο πρόγραμμα των βιολογικών.

Θεωρούμε απαράδεκτο να γίνονται τέτοιες ενέργειες εκ των υστέρων, τη στιγμή που έχουν γίνει δεκτές οι αιτήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων και ζητάμε να αποσύρετε άμεσα τις τελευταίες σας αποφάσεις”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ