Αγροβολταϊκά: Ενημερωτική εκδήλωση στην Agrotica

Αγροβολταϊκά: Ενημερωτική εκδήλωση στην Agrotica

Η Επαναστατική προσέγγιση των Αγροβολταϊκών -με πρώτη κύρια εφαρμογή στα Θερμοκήπια με τη χρήση Ημιδιάφανων Φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς που παράγουν την Ενέργεια για τη λειτουργία τους και αυξάνουν την παραγωγή- θα βρεθεί στο επίκεντρο εκδήλωσης που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εταιρειών HOPE-A, στο πλαίσιο της AGROTICA 2022.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 13.30 με κύριο ομιλητή θα είναι ο πρόεδρο του Συνδέσμου εταιρειών HOPE-A, καθ. Στέργιος Λογοθετίδης, και την παρουσία και συμμετοχή της εταιρείας OrganicElectronicTechnologies (ΟΕΤ).

Πλεονεκτήματα και Οφέλη

Τα πλεονεκτήματα της επαναστατικής αυτής καινοτομίας των Αγροβολταϊκών με τη χρήση των Ημιδιάφανών Φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς, τα Οργανικά Φωτοβολταϊκά (OPVs)είναι:

• Τριπλό Όφελος, Παραγωγή Τροφής και Ενέργειας και Μείωση στην Κατανάλωση Νερού
• Παραγωγή Ενέργειας με τη Χρήση 3ης γενιάς Ημιδιάφανων Φωτοβολταϊκών
• Σκίαση Φυτών και δέσμευση της βλαπτικής για τα Φυτά Υπεριώδους Ακτινοβολίας
• Ρυθμιζόμενη Διαφάνεια, Μείωση Εξατμισοδιαπνοής, Μείωση Νερού & Ενέργειας
• Αύξηση της Παραγωγής έως και 30%
• Ελαφριά Κατασκευή και εύκολη Τοποθέτηση στα Θερμοκήπια και άλλες καλλιέργειες
• Βραχεία Απόσβεση της Επένδυσης
• Εξ αποστάσεως Παρακολούθηση και Προστασία της Καλλιέργειας
• Δημιουργία θέσεων Υψηλά αμειβόμενης εργασίας για νέους Αγρότες/Επιχειρηματίες
• Προστασία του Περιβάλλοντος, Εξοικονόμηση Φυσικών Πόρων
• Κυκλική Οικονομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Sold out η 29η Agrotica, σε… φόντο κρίσης για τον αγροτικό τομέα

Το πρώτο παγκοσμίως Ενεργειακά Αυτόνομο Υδροπονικό Θερμοκήπιο

Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο πεδίο και στην αγορά αυτή καθώς διαθέτει μοναδικά πλεονεκτήματα: βρίσκεται στην ευνοϊκότερη, από άποψη Κλιματικών Συνθηκών (Ηλιοφάνειας, Θερμοκρασίας, κλπ) Ζώνη της Γης και διαθέτει πολύ προηγμένη τεχνογνωσία και τεχνολογία.
Η εταιρεία ΟΕΤ διαθέτει το πρώτο στον κόσμο Ενεργειακά Αυτόνομο Υδροπονικό Θερμοκήπιο αξιοποιώντας την πιο σύγχρονη παγκόσμια Ελληνική τεχνολογία με την χρήση υβριδικού συστήματος Φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς, για την εκμετάλλευση της Ηλιακής Ενέργειας, εγκατεστημένα στην οροφή του Θερμοκηπίου και χρήση Ανεμογεννήτριας για την εκμετάλλευση της Αιολικής ενέργειας όταν απαιτείται, και γεννήτριας Βιο-καυσίμου ως εφεδρικό σύστημα ενέργειας για πολύ ψυχρά κλίματα.

Το πρώτο παγκόσμια Ενεργειακά Αυτόνομο Υδροπονικό Θερμοκήπιο λειτουργεί εδώ και ενάμιση χρόνο στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης με την χρήση των Ημιδιάφανων Ευκάμπτων Οργανικών Φωτοβολταϊκών (OPVs) που παράγει Η Ελληνική εταιρείαOET, μέλους του Συνδέσμου εταιρειών ΕλλάδοςHOPE-A. Το αυτόνομο ενεργειακά Θερμοκήπιο έχει δυνατότητες ψύξης, θέρμανσης, φωτισμού (για αύξηση της φωτοσύνθεσης),και αυτόματης λειτουργίας, προστασίας και ελέγχου της καλλιέργειας.

Ο όρος Αγροβολταϊκά (Agrivoltaics),αναφέρεται στην ταυτόχρονη παραγωγή τροφής και παραγωγή Ενέργειας, με την ενσωμάτωση των Φωτοβολταϊκών στην Γεωργική Παραγωγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπύρου: Τι θα δουν οι επισκέπτες στην 29η Agrotica (HXHTIKO)

7η σε θερμοκήπια η Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει περίπου 60.000 στρέμματα Θερμοκηπίων και κατέχει την 7ηθέση σε καλλιέργειες Θερμοκηπίων στην Ευρώπη. Στα Θερμοκήπια αυτά η παραγωγή, για παράδειγμα της ντομάτας κυμαίνεται κατά μέσο όρο από 8-16 τόνους το στρέμμα, ενώ θα μπορούσε να είναι πολλαπλάσια με την βελτιστοποίηση της καλλιέργειας, την μέγιστη αξιοποίησης της Ηλιοφάνειας ή/και την χρήση της Υδροπονίας. Η βελτιστοποίηση της παραγωγής απαιτεί την δυνατότητα της ψύξης, θέρμανσης, ελεγχόμενης παροχής τροφής στην καλλιέργεια, του φωτισμού για αύξηση της φωτοσύνθεσης αλλά και όλων των αυτοματισμών για την λειτουργία της Θερμοκηπιακής καλλιέργειας. Όλα αυτά όμως απαιτούν Ενέργεια της οποίας το κόστος μπορεί να φθάσει και να υπερβεί και το 50% του συνολικού κόστους της καλλιέργειας. Αυτό ακριβώς έρχονται να λύσουν τα Αγροβολταικά με τα Ημιδιάφανα Φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς που εγκαθίστανται στην οροφή των Θερμοκηπίων και εκμεταλλεύονται στο μέγιστο την Υψηλή Ηλιοφάνεια της Ελλάδος, και των άλλων πλεονεκτημάτων των Ελληνικών κλιματικών συνθήκων. Ταυτόχρονα συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγής των καρπών έως 5 φορές σε σχέση με την Συμβατική Θερμοκηπιακή καλλιέργεια με ταυτόχρονη μείωση των επιπέδων Κατανάλωσης Νερού.

Τα επόμενα χρόνια αναμένεται τέτοιες Θερμοκηπιακές καλλιέργειες να μετατραπούν σε βιώσιμες μονάδες παραγωγής τροφής, και σε εργοστάσια παραγωγής ενέργειας για αυτοπαραγωγή, και στην συνέχεια πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, δημιουργώντας πλούτο και ευημερία στους παραγωγούς και στις τοπικές κοινωνίες. Έτσι, όχι μόνον θα λυθεί το ενεργειακό πρόβλημα, αλλά θα πολλαπλασιαστεί η παραγωγή τροφής και οι εξαγωγές, θα δημιουργηθούν υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, πολλές νέες εταιρείες και πολλοί νέοι αγρότες – επιχειρηματίες, και θα περιοριστούν οι εκπομπές αερίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Περίπτερο 8 (συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός, Αίθουσα Β) της ΔΕΘ κατά τις ώρες 13.30 έως 16.00.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να προμηθευτούν τις προσκλήσεις από την ΔΕΘ (Περίπτερο 2, stand46 του HOPE-Aκαι της ΟΕΤ, από τις 20 Οκτωβρίου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

EΞΘ: Η Θεσσαλονίκη χάνει έδαφος στον τουρισμό- στρατηγικό σχέδιο, τώρα

ΑΠΘ: Εκτός κινδύνου ο φοιτητής-Θα χρειαστεί ημέρες νοσηλείας

ΑΠΘ: Κλειστή η Νομική σήμερα μετά την πτώση φοιτητή από το παράθυρο- Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Θεσσαλονίκη: Φουλάρουν τα ξενοδοχεία εν όψει 29ης Agrotica – Πληρότητες στο 90%

Θεσσαλονίκη: Το 60% των κτιρίων, ηλικίας 40 και άνω-Αναγκαίες οι ανακαινίσεις

Ρωσικό δημοσίευμα: Ρωσία και Τουρκία θα χωρίσουν στα δύο την Ευρώπη-Αλλάζει ο ενεργειακός χάρτης

Κούγιας για ΑΤ Ομόνοιας: Οι δύο πρώτες καταθέσεις της 19χρονης ήταν προβληματικές (VIDEO)

Βιασμός 12χρονης–Λύτρας: Μέγιστο λάθος το ότι η μητέρα ζήτησε χρήματα από τον Μίχο-Τον είχε καταγγείλει

Στην ανακρίτρια οδηγούνται σήμερα οι τρεις βιαστές της 12χρονης

Σε εκδήλωση για την ασφάλεια και την πάταξη της εγκληματικότητας σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης

Ζελένσκι: Τη «στρατιωτική χρεοκοπία» της Ρωσίας δείχνει η χρήση ιρανικών drones

Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη

Θεσσαλονίκη: Τα Χριστούγεννα ήρθαν φέτος νωρίς και ας «κοστίζουν»…ακριβά (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Κολωνός – Θεία 12χρονης: «Ο 53χρονος απειλούσε με όπλο και τον μικρό αδελφό του κοριτσιού» (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top