Αιγύπτιοι σπουδαστές…μαθαίνουν ελληνικά!

Αιγύπτιοι σπουδαστές…μαθαίνουν ελληνικά!

Δημοφιλή αποδεικνύονται τα ελληνικά για τους Αιγύπτιους σπουδαστές, καθώς περισσότεροι από 170 γράφτηκαν φέτος στις τάξεις του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, για να μάθουν τη γλώσσα.

Πρόκειται για τις περισσότερες σε αριθμό εγγραφές σπουδαστών στην 17χρονη ιστορία του Κέντρου, από το 2003 που λειτούργησε πρώτη φορά, μέχρι σήμερα, όπως αποκαλύπτει στον επίσημο λογαριασμό του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου στο Facebook, ο διευθυντής του Κέντρου, εκπαιδευτικός και στιχουργός κ. Χρίστος Παπαδόπουλος.

Να σημειωθεί ότι αύριο 6 Φεβρουαρίου, το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου θα γιορτάσει την Παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας με τους μαθητές των τμημάτων του, που διδάσκονται τα Ελληνικά ως ξένη γλώσσα, τιμώντας όλους τους μαθητές που πέρασαν από το Κέντρο, αλλά και από όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες της Αιγύπτου, όλων των βαθμίδων.

Παράλληλα, θα γίνει η απονομή των πτυχίων Ελληνομάθειας, των επίσημων πιστοποιητικών δηλαδή των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας του οποίου το Κέντρο είναι επίσημο εξεταστικό κέντρο στο Κάιρο, καθώς και η κοπή της παραδοσιακής πίτας από τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο και πρόεδρο του Δ.Σ του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, κ. Νικόλαο Γαριλίδη.

Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο και της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ